Trener Splita se unosio u lice i urlao na mlade igrače, roditelji zgroženi

Mile Karakaš prošle godine postao je poznat kao trener koji je kadetsku košarkašku reprezentaciju Hrvatske vodio do europskog naslova.

Sada je pak trener, koji posljednjih godina radi u omladinskom pogonu Splita, postao zloglasan po zlostavljanju mladih igrača druge momčadi Žutih, koja se pod imenom Universitas natječe u hrvatskoj drugoj jakosnoj ligi.

Društvenim mrežama širi se snimka s nedavnog gostovanja Universitasa kod Dubrovnika.

Na njoj se vidi, i posebno čuje, kako Karakaš minutu odmora koju je pozvao pred kraj utakmice nezadovoljan igrom i rezultatom koristi da zaglušujuće urla na svoje igrače unoseći im se u lice. Karakaš je toliko zdušno prionuo ovom verbalnom nasilju da se zanio i nije primijetio kako je minuta odmora završila pa ga suci došli upozoriti da je vrijeme da se igra nastavi i tako spasili mlade košarkaše Splita od daljnjeg izderavanja.

Tim povodom Indexu se javio čitatelj, otac jednog od napadnutih mladih sportaša:

Roditelj sam košarkaša Splita koji je maloljetan i čije vam ime ne želim otkriti da mu ne prouzročim još veće patnje. On i njegovi prijatelji, suigrači, izloženi su svakodnevnim maltretiranjima čovjeka koji gradi svoju trenersku karijeru preko leđa naše djece ostavljajući emocionalnu pustoš u njihovim mladim životima. Nakon što pogledate ovaj video s utakmice, dakle gdje im to radi u javnosti, možete samo zamisliti što je tek na treningu. Čelnici kluba od kojih je jedan visoko pozicionirani čovjek iz politike i veliki bivši igrač Jugoplastike koji iz sjene upravlja klubom, drže tom treneru leđa i toleriraju njegove ispade. 

Moj sin je samo dijete koje voli košarku i svoje prijatelje. Primijetili smo da se zadnje vrijeme čudno ponaša i da ima povećan broj tikova. Mislim da na ovakav način proizvodimo invalide koji će sutra raditi isto nekome slabijem od sebe.

Zar se smije gaziti djecu zbog vlastitog uspjeha? Zar se ovako ponaša netko tko je u sportu prošao uspjehe, neuspjehe, netko tko je padao pa se snagom duha dizao i sada hrabri mlade i njihov je učitelj? Prvo životni, a onda trener? Naravno da ne, to samo može propali drugoligaški polovan igrač koji liječi svoje komplekse i frustracije jer derajući se i urlajući na djecu prikriva svoje slabosti i neznanje.

Zar nitko iz KK Splita ne želi reagirati, nego zatvara oči? Zar grad Split nije briga gdje im ide novac i kakve monstrume plaćaju? Zar HKS nije briga pa tolerira ovakve ljude u svojim redovima?

(www.jabuka.tv)


11 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.