Trener Mladosti u Mostaru psovao i suca i NS BiH

Ključni detalj današnjeg derbija Premijerlige BiH između Zrinjskog i Mladosti zbio se u 43. minuti kada je sudac Miloš Gigović iz Gradiške dosudio kazneni udarac za domaće, a nedugo nakon toga isključio gostujućeg trenera Edisa Mulalića, koji je prosvjedovao zbog te sudačke odluke.

U službenom izvještaju delegata navedeno je da je Mulalić čak odgurnuo četvrtog suca Harisa Kaljanca iz Sarajeva, te psovao Savez i ligu.

“U 43.minuti odstranjen je trener gostiju Mulalić Edis na asistenciju četvrtog suca zbog psovanja majke glavnom sucu, te psovanja Saveza koji ga je poslao. Nakon toga je nastavio s burnom reakcijom te je odgurnuo četvrtog suca nakon čega se obratio meni te je ponovno opsovao Savez i ligu. Na početku drugog poluvremena imenovani se kod ulaza na ograđeni dio terena za igru ponovo obratio glavnom sucu s vulgarnim riječima, psovkama i prijetnjama” – stoji u izvještaju delegata Mate Itrića iz Brčkog.

Mulalić je i u prethodnim utakmicama imao mnogo kritika na račun dijelitelja pravde koji su po njegovom mišljenju u više navrata oštetili njegovu momčad.

Hoće li nakon ovog najnovijeg ispada zaraditi neku veću kaznu znat ćemo sljedećih dana.

(www.jabuka.tv)

8 komentara

 • Pitanje hoce li zaraditi vecu kaznu!?
  Niko ne pita hoce li kaznu zaraditi kriminalci koji vode sudacku organizaciju i koji delegiraju ovakve suce!?
  0  0
 • Hahaah pozdrav svim mrziteljima Zrinjskog sto ga vise mrzite mi smo sve jaci i bolji. Prvo pogledajte da je penal bio sto posto a greska sudije je sto majmunu iz Mladosti nije dao crveni karton jer je covjeka tesko ozljedio a buni se nesto.
  0  0
 • Za UJO ULTRA ,haha tvoj zrinja nije Ujin on je mala YUGA TITIN ,vole vas suci čede ,isilovci i tzv uje koji to nisu ,pokraden Mulalić pa uz vaš blagosov Široki se stalno pljačka ,počasni neš više glas nene
  0  0

Komentiraj: