Treći dan MFF-a: Vjetar HBO-a i domaći autori

U programu Domaćih autora, u dvorani kina Borak u 16 sati, dokumentarni program trećeg dana Mediteran Film Festivala počeo je filmom “Ljudi koji su sadili drveće”, redatelja Zdenka Jurilja nastao po scenariju Josipa Mlakića.

Priča je to o pripadnicima Hrvatskog vijeća obrane i Armije Republike BiH koji se, četvrt stoljeća nakon što je završio rat, danima i noćima bore protiv zajedničkog neprijatelja. On se zove Postrautamatski psihološki stres (PTSP), psihološko oboljenje kao posljedica nasilnih prizora iz ratnog razdoblja.

U istom programu, u 21 sat na otvorenom kinu, prikazujemo glazbeni dokumentarac snimljen za samo 80 minuta, Bure Bareta”. 

Goran Bare zavaljen u stolicu govori o djetinjstvu, odrastanju i zrelosti, o ljubavi, Trumpu i alergiji na ambroziju, o tome zašto mu je uvreda kad ga nazovu rocker i o mnogočemu drugom o čemu je do sada šutio. Film su režirali Renato Tonković, Mario Vukadin i Robert Bubalo.

U službenom natjecateljskom programu od 17 sati MFF prikazuje film španjolskog redatelja Naxta Leuza Fernandeza Rođen u Gambiji”, film izraelskog redatelja Ramy A. KatzaUzrok smrti”. Od 19 sati u programu su Pitanje vremena” film egipatskog redatelja Muhameda Abdula-Hakima i bh.filmKameni govornici” Igora Drljače.

Od 21 sat konkurencija donosi “Meso” film hrvatskog redatelja Elvisa Lenića, i iOtok” Mihe Čelara. Posljednje projekcije iz natjecateljskog programa rezervirane su za dokumentarac Izraelca Hillela RateaSvoga oca sin” i Dani trešnje” Mohamada i Ahmada Mallasa iz Sirije.

Otvaranje trećeg festivalskog dana pripalo je onim najmanjima i programu MFF Fora u kojem je, u 10 sati u kino dvorani, prikazana dugoiščekivana Disneyeva pričaKralj lavova”.

Za sam kraj, u sklopu OFF programa u partnerstvu s mrežom HBO Adria, bit će prikazan dokumentarac “Vjetar”, redatelja Michala Bielawskog.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.