Trebate osobnog kuhara? Upoznajte Domagoja iz Tomislavgrada

Novinar, kuhar, grafički dizajner, basist, rukometaš, pub kvizaš, glumac… Sve je to 23-godišnji Duvnjak Domagoj Jerlagić koji je u razgovoru za Rama-Prozor.info istaknuo kako se uspijeva baviti različitim profesijama.

Ovaj osebujan mladić je već od djetinjstva pokazivao volju i ambiciju za raznim stvarima pa je već rano znao što želi postati i kako zaraditi za život.

Prije nepunih mjesec dana pokrenuo je inovativan projekt na našem području rent-a-chef gdje ga bilo tko može unajmiti da mu napravi jelo u vlastitom domu. Iako je tek krenuo s tim, već je obasut brojnim upitima, a i sam se još uvijek uči. Na ovu ideju je došao dok je studirao u Mostaru te mu je kao studentu bilo isplativije kuhati nego se hraniti po restoranima ili pekarama. Ali je u detaljne pripreme krenuo prije tri-četiri mjeseca.

A nekada se dogodi i obiteljska situacija da moraš napraviti ručak. Prvi put ne valja, drugi put ne valja i treći put uspije. Naučiš jednostavno. I vremenom se zaljubiš u to. I ‘rent-a-chef ‘ je nastao iz čiste ljubavi prema hrani, kaže Domagoj za Rama-Prozor-info dodajući kako je presudna stvar eksperimentiranje.

Prvo je krenuo od toga da se hrana koju pripremi njemu svidi jer je računao da će tada i drugi biti zadovoljni. Krenuo je od jednostavnijih jela da bi došao do posebno kompliciranih, odnosno jela koja zahtijevaju i neku raniju pripremu.

I za ovaj posao je potrebna svakodnevna edukacija te osluškivati svoje klijente i pratiti što njima odgovara, a ipak u svemu tome ostati originalan i ponuditi nešto svoje. Lajtmotiv rent-a-chefa je da svaki event ima svoju priču, svoj naziv.

Najveće ideje za nove projekte i najbolje njihove razrade dolazile su mu spontano uz piće i društvo.

Za vrijeme korone dok kafići nisu radili s prijateljima sam išao u vikendice gdje su smo se družili. Tu su se rodile neke genijalne ideje, neka genijalna poznanstva. I koliko god je ova korona donijela financijskih poteškoća toliko je donijela i drugih pozitivnih stvari, govori Jerlagić.

Domagoj u svemu uspijeva jer sve svoje vrijeme iskorištava na najbolji mogući način. A ističe kako jedino na takav način i funkcionira.

Njegov rad možete pratiti na Instagramu rentachef.ba te ukoliko želite iskušati njegova jela možete ga kontaktirati na broj telefona 063/239-854.

Cijeli razgovor pročitajte na LINKU.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.