Trebaju li muškarci nositi štikle? Kanye, Bieber i Harry Styles kažu da!

Muškarci su ionako bili prvi koji su nosili štikle.

Još u 16. stoljeću, nosili su ih perzijski konjanici, iz praktičnih razloga, jer je u njima bilo lakše jahati. Stoljeće nakon, štikle su postale statusni simbol među aristokratima u zapadnoj Europi, a što je potpetica bila viša, to je njen vlasnik bio imućniji. Jedan od najpoznatijih ljubitelja štikli iz tog doba bio je francuski kralj Luj XIV, koji ih je smatrao simbolom luksuza i bogatstva te praktički nije htio ni pogledati u one koji ne mogu nositi štikle, javlja Index.hr.

Najpoznatijih ljubitelja štikli iz starog doba bio je francuski kralj Luj XIV

U 18. stoljeću štikle su postale ono što su danas – obuća za žene i većina ih je muškaraca prestala nositi. U mušku modu ipak su se vratile u vrijeme glam rock ere Davida Bowieja, a nosili su ih i Rick James te Prince.

U mušku modu ipak su se vratile u vrijeme glam rock ere Davida Bowieja

Čini se da muške štikle i posljednjih par godina imaju veliki modni povratak u kolekcijama modnih kuća, poput Hood By Air i Maison the Faux.

A iako ih još uvijek nema u svojoj dizajnerskoj liniji, nosi ih i Kayne West. Na fotografijama njegove supruge Kim, s proslave posljednjeg Uskrsa, uočili smo malu potpeticu na smeđim cipelama repera.

No, Kanye je već prije viđen u štiklama, točnije u crnim baršunastim čizmama s potpeticom, na Pariškom tjednu mode prije dvije godine.

A iako ih još uvijek nema u svojoj dizajnerskoj liniji, nosi ih i Kayne West

Štikle nosi i mlađahni Harry Styles, član bivšeg boy benda One Direction. On jedno vrijeme nije izlazio iz svojih boho čizmica od brušene kože s potpeticom, u stilu Jimmyja Hendrixa.

Štikle nosi i mlađahni Harry Styles

On jedno vrijeme nije izlazio iz svojih boho čizmica od brušene kože s potpeticom, u stilu Jimmyja Hendrixa

A gle iznenađenja, “štikle” voli i Justin Bieber. Pjevač je također nekoliko puta viđena u crnim čizmicama s potpeticom, a u njima se pojavio i na dodjeli glazbenih nagrada Grammy, prošle godine.

“Štikle” voli i Justin Bieber

Ne smijemo zaboraviti i najvećeg ljubitelja štikli u Hollywoodu, Toma Cruisea, koji potpeticama nadoknađuje manjak centimetara.

Tom Cruise, koji potpeticama nadoknađuje manjak centimetara

(www.jabuka.tv)


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.