Tražili Talijana pa pronašli i smrznutog beskućnika u Mostaru

Talijanski državljanin Mario Cocco iznenada je nestao iz mjesta življenja, gradića Calasetta na Sardiniji. Njegova obitelj ima informacije da se zaputio prema Hrvatskoj, a zatim i prema Svetištu Kraljice Mira u Međugorju. Nakon što je Mario viđen u Mostaru, obitelj je uputila apel hercegovačkim medijima za pomoć pri njegovom pronalasku. Iz pisma koje su uputili stoji da je Mario psihički jako bolestan, te mole da ako ga netko primijeti to odmah javi najbližoj policijskoj postaji.

Obitelj je o svemu obavijestila i policiju u Hercegovini, koja ga je ubrzo locirala u jednom pansionu na Tromeđi kod Međugorja pa pozvala obitelj da dođe po njega. Za to vrijeme, policiji se obratio radnik Komunalnog poduzeća Komos i rekao da se u gradskoj mrtvačnici Sutina već tjedan dana nalazi tijelo nepoznatog muškarca. Ispostavilo se da je nesretni čovjek preminuo u bolnici Južni logor, gdje je također vođen kao NN osoba.

– On je kod nas dovezen još 30. siječnja i mi ništa više ne znamo o njemu. Pitali smo u bolnici, ali i oni ne znaju reći nešto više. Netko ga je pronašao u ruševinama u središtu grada, a liječnici kažu da je riječ o beskućniku koji je umro od promrzlina. Unatoč njihovim naporima, nije mu bilo spasa. Policija traži njegov identitet – navode iz Sutine. Inače, još traje potraga za Ademom Čomorom iz mostarskog naselja Balinovac, bivšim upraviteljem zatvora u Mostaru, čiji je nestanak prijavljen 17. siječnja. (Robert Soldo | Večernji list)

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.