Traži se redovita linija iz Mostara za Kravicu

kravice ljubuški

Mnogi turisti, pa i oni domaći, vole istražiti unutrašnjost zemlje ili posjetiti ona mjesta koja su ih od prije oduševila. Jedno od njih je i ljubuško izletište Kravica koje mami ljepotom prirode. Udaljeno je od Mostara oko 40-ak km.

Za posjet Kravici postoji zainteresiranost turista, što su nam potvrdile i turističke agencije, ali, nažalost, još uvijek nema izravne autobusne linije. Iz tvrtke JP Parkovi d.o.o Ljubuški koja je zadužena za upravljanje, uređenje i nadzor nad Kravicom ističu kako bi pozdravili uvođenje redovite autobusne linije Mostar – Kravica jer za tim uistinu postoji potreba u ljetnim mjesecima.

Naime, velik broj turista na Kravicu dolazi u privatnom angažmanu, odnosno primorani su uzimati taksi u Mostaru kako bi došli do Kravice. Inače, ove godine je prema neslužbenim informacijama, do sada Kravicu posjetilo oko 60.000 turista. Sezona je počela 1. travnja.

Iako postoji zanimanje građana i turista, interesa za sada u prijevozničkim kućama još uvijek nema. I s mostarskog kolodvora su nam potvrdili kako redovito imaju upita, većinom stranih državljana za posjet Kravici, i to većinom u srcu sezone, u srpnju i kolovozu. Tako hercegovački turistički potencijali ostaju neiskorišteni između ostalog i zbog jako loše povezanosti, piše novinska agencija Patria.

Mnogobrojni turisti koji dolaze u vlastitoj režiji, izvan turističkih agencija i organiziranih tura, a takvih je sve više, ostaju zarobljeni u kaosu javnog prijevoza između Mostara i okolnih turističkih odredišta. Mnoga javna prijevoznička poduzeća Mostara u ljetnom razdoblju smanjuju broj autobusnih linija.

Tako, neka od najatraktivnijih turističkih odredišta u Hercegovini, kao što je vodopad Kravica, nisu javnim transportom povezana s Mostarom, gradom koji je regionalno središte.

(Patria)

2 komentara

  • Kako to da široki nema poveznicu sa,Beogradom Sarajevom…..mi smo SAD uvijek na prvome mjestu… Pardon uvijek bili na prvome mjestu..potencija na uvijek bili….

Komentiraj: