Traže se hitne akcije u FBiH: Pozitivni na koronavirus slobodno se kreću

Krizni stožer Ministarstva zdravstva Federacije BiH uputio je nadležnim županijskim institucijama zahtjev za dosljedno postupanje u skladu sa Zakonom o zaštiti građana od zaraznih bolesti, kao i zaključcima federalne Vlade donesenim 2. srpnja zbog pogoršane situacije u ovom entitetu u vezi s epidemijom koronavirusa.

U priopćenju Kriznog stožera ističe se da je u posljednje vrijeme primjetan veći broj osoba za koje je utvrđeno da su pozitivni na koronavirus, a koja se slobodno kreću bez izdanog rješenja nadležnih tijela o mjeri samoizolacije, što predstavlja ozbiljnu prijetnju po javno zdravlje te pogoršava ionako tešku epidemiološku situaciju.

Zaključcima koje je Vlada FBiH usvojila 2. srpnja i dostavila županijskim vladama na hitno postupanje traži se intenzivnije postupanje kriznih stožera županijskih ministarstava zdravstva, a s ciljem poduzimanja i restriktivnijih mjera ukoliko se ocijeni da su potrebne prema procjeni epidemiološke situacije u županiji.

Vladinim zaključcima traži se i pojačan inspekcijski nadzor svih županijskih inspekcija, općinskih i gradskih inspektora te županijskih uprava policije s ciljem kontrole provođenja naređenih mjera i poduzimanja mjera protiv onih koji ih krše.

Koronavirus: Najnovije vijesti iz minute u minutu

(www.jabuka.tv)


22 komentara

 • Nekad su židove obilježavali jer su židovi a danas prehlađene jer su – prehlađeni. Pitanje dana kad će ih “smještati u smještaje”.

 • Prijatelja mi boli grlo, nazove on njih kaze sta ako imam koronu trebam li se testirati rekli mu boli nas briga lezi, ako se pocnes gusit onda zovi……… sve vam je jasno

 • Vidim ko su dobili pomoc za koronu oni koji zgrcu lovu a one firme koje grcaju nji ostavljaju da uginu i ljudi i firme ,ovo je biznis a ne epidemija od koje se umire dodijale im babe i didovi koji su posteno zaradili penziju.

  • Nikakva te maska ne stiti od korone direktno osim specijaliziranih koje se u biti zovu respiratorima, ne maskama kao takvima. A poanta tih maski, iako ih sam ne nosim, je da ne prenosis na druge kasljem i slinom i slicno klice, ne da tebe stite od necega.

 • Evo ja imam simptome ali mi je bio potreba test, u vitalisu možeš izvadi sve negativno ako treba, samo ako si clan stranke

 • Slobodno se kreću političari i mnogi kojekakvi šefovi ..
  I to sa službenim vozilima..
  Po facama bi rekao da su pozitivni…
  Kad se voze na narodni račun…
  Pozitiva nema šta…

  ilima..

 • Tko je dopustio da postoje kladionice kad ih već spominjete toliko Hdz jugendovci? Došli svemirci pa posijali kladionice uz blagoslov koga? Sva pošast koja je došla ovdje je uz blagoslov politike od uvoza kladionica do ne znam čega. Koga vi pravite ludim mislite manit narod ne vidi sve kao i vjerske glavonje koje šute i kažu vidi sve nas manje a ne smiju pisnut zašto. Žao mi je svakog čovjeka koji prelazi prag kladionice i dao Bog da svaka izgori. Leglo grijeha i uništeni života. I opet pitam tko je dopustio da rade? Z n a s e.

 • Onim cija predviđanja nisu urodila plodom sto se tiče izbora ostaje sad korona za komentare. Nedavno jedan komentator upozorava svoje ljevicare”Nemojte više komentirati vidiš da izazivate desnicu, sto vise komentirate mi gubimo”😂😂

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.