Transfer od 2,2 milijuna eura: Stočanin Nikola Katić potpisao za Glasgow Rangerse

Hajduk ga nije uočio ili prepoznao, nije ga cijenio… pa se nakon dva mjeseca treniranja u Poljudu vratio u Neretvanac iz Opuzena.

To su greške Hajduka koje se skupo plaćaju, jer stoper Nikola Katić (21) potpisao je za Glasgow Rangers u transferu teškom 2 milijuna funti, odnosno 2,2 milijuna eura!

Katić je u Glasgow Rangers otišao iz Slaven Belupa, a da je bilo malo više mudrosti u Poljudu, danas bi ovaj transfer bio Hajdukov, žale sada na Poljudu zbog propuštene prilike sa mladim Stočaninom. Što će tek reći u HŠK Zrinjskom i NK Širokom Brijegu za svoju “skauting službu”?

Prošao je liječničke preglede u Manchesteru, na klinici The Manchester Institute of Health&Performance, za račun Glasgow Rangersa. Pet sati testova, sve ok. Nakon toga uslijedio je potpis i slika na legendarnom Ibroxu.

Katić je inače iz Stoca, u Hercegovini, a došao je igrati za Neretvanac iz Opuzena. Signaliziran je Hajduku i u Poljudu je trenirao neko vrijeme, ali se Hajduk nije pretrgao da ostane.

“Ponudili su mi da ostanem u juniorima šest mjeseci ili u B momčadi što mi se nije naročito svidjelo. Što da radim u B momčadi koja je tada igrala u trećoj ligi, kad je u trećoj ligi igrao i moj Neretvanac i još je bio lider?! Vratio sam se u Opuzen i radije tamo ostao. U Opuzen me iz Stoca doveo Ivan Matić iz Neuma kao trener mlađih uzrasta u Neretvancu, a u Hajduk preporučio skaut Ante Radajić iz Blata na Korčuli”, kaže Katić.

Kada je nedugo zatim iz Opuzena prešao u Slaven Belupo bilo je odmah jasno da je Hajduk dosta izgubio, jer se u Slavenu i to kod trenera Željka Kopića, brzo profilirao u jednog od najboljih stopera HNL-a. Cijena mu je rapidno porasla, a uslijedio je i poziv za reprezentaciju.

A kada se Hajduk prošle godine raspitivao o njemu misleći popraviti vlastitu grešku i dovesti ga iz Koprivnice, Slaven je pitao odštetu od 800.000 eura. Hajduk se brzo ohladio i povukao.

U međuvremenu je Katić debitirao i za reprezentaciju, protiv Meksika u Los Angelesu.

Sada je potpisao za Glasgow Rangers, kako piše britanski Daily Record, Steven Gerrard, legenda Liverpoola koji sad vodi “rendžerse”, uvjerio je hrvatskog stopera da prihvati Rangers i odbije ponudu Spartaka iz Moskve.

Za odštetu od dva milijuna funti!

Nakon Saše Papca eto i Nikole Katića u ovom slavnom klubu. Na ponos Hercegovine. I Stoca.

(www.jabuka.tv)


1 komentar

  • Svaka cast! Ali koliko samo igraca tako ne uspije jer ih “nogometni strucnjaci” ne prepoznaju, pa odu u neke zabitne sredine i tako prodju godine i kasnije ih nijedan kvalitetan klub ne uzme.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.