Tragikomedija u Zenici: Gradonačelnik predlaže stečaj NK Čelika

Održana je i treća hitna sjednica Gradskoga vijeća Zenice, gdje se razgovaralo o reprogramu duga Nogometnoga kluba Čelik, stanju u samom klubu, ali i drugim sportskim kolektivima. Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović na sjednici je predložio dirigirani stečaj Čelika. To je, očekivano, izazvalo žestoku reakciju navijača najpoznatijega zeničkoga kluba.

Predstavnik Neformalne grupe građana “Za Čelik” Tarik Ajanović danas je izvijestio vijećnike Gradskoga vijeća Zenice o stanju u NK Čelik, dugovanjima te o koracima koje treba poduzeti u pravcu reprograma duga u iznosu od 12 do 14 milijuna KM.

Gradonačelnik Kasumović naglasio je kako situacija u Čeliku izuzetno teška, ali da je Gradska uprava poduzela sve da Čelik ostane u društvu najboljih.

“Čelik, i ako opstane, igrat će s Krupom, a ni to selo ne možemo pobijediti. Zbog toga ću ponuditi dvije opcije. Sigurno je da ćemo prije isteka roka održati još jednu sjednicu, ali koja je svrha ako nastavimo igrati s klubovima iz mjesta koja imaju 1.000 stanovnika i koji nemaju svoj stadion?” – istaknuo je Kasumović.

Jedna od dvije opcije koje je ponudio vijeću je dirigirani stečaj, a drugo je da vijeće izglasa reprogram, ali je istaknuo da je Zenica kreditno i garantno nesposobna te da je upitno bi li se to moglo realizirati.

“Jedino bi vam opcija dirigiranoga stečaja omogućila da vam je sve čisto od naredne sezone. Mnogi svjetski klubovi su pravili dirigirani stečaj, ali – ponavljam – na vama je odluka” – poručio je Kasumović.

Kako prenosi portal Klix.ba, iz Neformalne grupe građana “Za Čelik” poručuju da su šokirani Kasumovićevim prijedlogom.

“Šokirani smo prijedlogom gradonačelnika jer on znači gašenje kluba jer se dirigirani stečaj može provesti samo nad organizacijama koje imaju imovinu. Čelik od imovine ima dresove i lopte, što znači da bi to značilo gašenje. Također, razočarani smo i zaključcima Gradskoga vijeća koji faktički nisu riješili ni pokrenuli rješavanje nijednoga od problema kluba” – izjavili su iz NGG-a “Za Čelik”.

(www.jabuka.tv)

1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.