Toyotin hibridni Highlander sa 7 sjedala u Europu stiže 2021.

Toyota je najavila svoj novi hibridni SUV, Highlander, s pogonom na sve kotače i sa 7 sjedala pune veličine te prtljažnikom od 658 litara.

Ovaj će model biti dostupan isključivo s potpuno hibridnim pogonskim sklopom.

S 23 godine iskustva u razvoju hibridne tehnologije, Toyota ističe svoju kvalitetu, trajnost i pouzdanost kao i veliko iskustvo na tržištu SUV-ova – sve što je utjecalo na stvaranje novog modela Highlander Hybrid.

Izrađen na osnovi Toyotine platforme GA-K, Highlander objedinjuje odlike SUV-ova kao što su udobnost, vozna svojstva i sigurnost, s malom emisijom i malom potrošnjom hibridnog pogonskog sklopa, inteligentni pogon na sve kotače, obilje prostora te sposobnost vuče prikolice težine do čak dvije tone.

Funkcionalnost

Highlander Hybrid mjerit će 4.950 mm dužine, a dolazit će s aluminijskim naplatcima od 20 incha. Iznutra, ovaj model raspolaže s punih 7 sjedala: hod uzdužnog pomicanja sjedala u drugom redu je 180 mm što osigurava dovoljno prostora za dvoje odraslih u trećem redu te olakšava ulazak i izlazak, piše Autonet.hr.

Poklopac prtljažnika pokreće se na električni pogon uz aktiviranje pokretom noge, a prtljažnik nudi 658 litara prostora s dodatnim pretincem u podu, pri čemu se ukupni obujam može značajno povećati potpunim preklapanjem i drugog i trećeg reda sjedala, čime se dobiva ukupno 1.909 litara.

Stil

Dostupna u dvije sheme boja, crna i grafitna, unutrašnjost se odlikuje i brojnim pretincima, što je upotpunjeno USB utičnicama u prostoru oko prvog i drugog reda sjedala.

Različite razine opreme uključuju središnji zaslon multimedijskog sustava dijagonale 12,3“ sa satelitskom navigacijom, virtualni zaslon, Apple CarPlay i Android Auto, bežično punjenje telefona, ventilaciju sjedala i digitalni retrovizor na kojem se prikazuje široka slika bez ometanja naslona za glavu ili drugih putnika.

Pogon

Četvrta generacija potpuno hibridnog pogonskog sklopa u Highlanderu kombinira 2,5-litarski benzinski motor s Atkinsonovim procesom i prednji i stražnji elektromotor, pri čemu elektromotor daje vozilu pogon na sve kotače. Isti se napaja iz nikal-metal-hidridne baterije smještene ispod drugog reda sjedala.

Ukupna snaga sustava od 244 KS u kombinaciji s emisijom CO2 od samo 146 g/km daje potrošnju od 6,6 l/100 km (ciklus WLTP) ili 5,2 l/100k m (NEDC).

Sigurnost

Highlander Hybrid je opremljen sustavom Toyota Safety Sense koji objedinjava tehnologije aktivne sigurnosti usmjerene na sprečavanje ili ublažavanje sudara u velikom broju prometnih situacija, piše Autonet.hr.

Paket uključuje sustav predsudarne zaštite (PCS) s aktivnim zakretanjem upravljača radi izbjegavanja sudara, s otkrivanjem pješaka danju i noću te otkrivanje biciklista danju, prilagodljivi tempomat punog raspona kao i s čitanjem prometnih znakova, održavanje vozila u prometnom traku (LTA), upozorenje za nenamjerno prestrojavanje te automatska duga svjetla.

Toyota Highlander Hybrid, na europskim tržištima, kreće u prodaju početkom 2021. godine.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.