Toyota najavila potpuno novi električni terenac na baterije – Jabuka.tv

Toyota najavila potpuno novi električni terenac na baterije

Toyota je najavila da će predstaviti potpuno novi model za svoju europsku liniju Battery Electric – srednje veliki baterijski električni SUV zasnovan na nadolazećoj e-TNGA platformi.

Iako budući električni terenac još nema svoje ime, očekuje se da će novi detalji biti objavljeni u narednim mjesecima. U ovoj fazi objavljena je samo stilizirana silueta i detalji arhitekture platforme.

Neimenovani pregledni model temeljit će se na Toyotinoj novoj e-TNGA platformi. Zahvaljujući pametnom dizajnu, nova je platforma vrlo svestrana i lako prilagodljiva za niz vrsta proizvoda.

Osnovno načelo arhitekture je da brojni ključni elementi ostaju fiksni dok se drugi razlikuju. Ovaj pristup omogućuje odstupanje u širini, dužini, međuosovinskom razmaku i visini vozila.

Toyota će uskoro poduzeti sljedeći korak u uvođenju svog nadolazećeg baterijsko-električnog portfelja tako što će u idućim mjesecima prvo predstaviti potpuno novi SUV srednje veličine. Svestranost i fleksibilnost tehnologije e-TNGA omogućuje nam da dizajniramo i stvaramo vozila koja nisu samo baterijska, već i uzbudljiva za vožnju i lijepa za gledanje, izjavio je Koji Toyoshima, zamjenik glavnog direktora, tvornica ZEV, Toyota Motor Corporation.

Kao i novi električni SUV, Toyota će sljedeće godine predstaviti i BEV verzije svojih kombija Proace i Proace City.

Iako će dolazak modela temeljenih na e-TNGA brzo razjasniti Toyotinu BEV-ovu ponudu, tvrtka ostaje predana pružanju niza elektrificiranih opcija, s hibridnim, priključnim hibridnim modelima i modelima s pogonom na vodikove gorivne članke. Cilj im je prodati 5,5 milijuna elektrificiranih automobila godišnje do 2025. godine, piše Tportal.hr.

Toyota u Europi planira do 2025. godine lansirati više od 60 novih ili ažuriranih elektrificiranih modela.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.