Tornado izbačen iz dvorane zbog vrijeđanja Džanana Muse, uhićeno više osoba

Više osoba privedeno je u policijsku postaju nakon polufinalne utakmice Kupa “Krešimir Ćosić” između Cedevite i Zadra (92:75) u petak u Šibeniku.

Uhićeni su pripadnici Tornada, navijačke skupine iz Zadra, koji su tijekom utakmice u nekoliko navrata glasno vrijeđali Cedevitina igrača Džanana Musu, pa je glavni sudac Srđan Dožai u 33. minuti prekinuo utakmicu i naredio redarima da isprazne dio tribine na kojoj su se nalazili navijači Zadra, javila je Hina.

Tijekom narednih deset minuta pripadnici Tornada mirno su, okruženi policijom, napustili sportsku dvoranu na Baldekinu te je utakmica nastavljena.

Nakon utakmice policija je izvijestila da je utakmica bila prekinuta u 18.20 sati, odnosno sedam i pol minuta prije kraja i to zbog prekršajnog ponašanja većeg broja navijača KK Zadar koji su dobacivali poruke koje iskazuju ili potiču mržnju na temelju rasne, regionalne i nacionalne osnove.

“Nakon upozorenja organizatora da prestanu, navijači su nastavili s opisanim ponašanjem zbog čega smo priveli više osoba u policijsku postaju u Šibeniku gdje je u tijeku kriminalističko istraživanje”, izjavila je glasnogovornica PU šibensko kninske Marica Kosor koja nije mogla reći o koliko je privedenih navijača riječ.

(www.jabuka.tv)


2 komentara

  • Uvredljivo skandiranje nije poželjno. Ali nije u redu kako su ovo skandiranje predstavili (gebelsovski) mediji iz Sarajeva. Te fašizam, te nacionalizam, te nesnošljivost. A kad u Sarajevu cijela Skenderija skandira Damiru Mulaomeroviću: Mula Turčine, napuši se k……, to je “nestašluk navijača”. Baro sarajevska!f

    • Kako god da su predstavili, to je tako. Zar to nije fasizam, nacionalizam i govor mrznje? Ne mozes to ljepse upakirati nikako. A to o nestaslucima ne bih komentirao, isti je to kurton, samo sto u EU na racun toga dobijes kaznu, a u nas si ”simpatican”, ovisi gdje se i kome to upucuje. Hajde frajeru skandiraj takve stvari u Svici, Njemackoj, evo cak i HR, pa cemo pricati. Najvece mudonje i balije i ustase i cetnici ovdje, rekao bi covjek elitni nekakvi vojnici i krvoloci a ne balavci od 14 godina koje caca i mater uce samo mrznji kuci.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.