Top 5 zemalja za roaming u 2024.

Prema Juniper Researchu, 2024. bit će više od 1,5 milijardi dolaznih roaming veza, za koje se očekuje da će porasti na 2,4 milijarde do 2028.

Novo globalno izvješće procjenjuje veleprodajni roaming krajolik u 60 ključnih zemalja, predviđajući tržište za 5 godina.

Prvih 5 zemalja za dolazne pretplatnike u roamingu u 2024. su:

  • SAD (164 milijuna),
  • Francuska (147 milijuna),
  • Kina (136 milijuna),
  • Španjolska (70 milijuna) i
  • Meksiko (66 milijuna).

Zajedno, ove zemlje će imati više od 583 milijuna dolaznih roaming veza; predstavljajući 40% globalnog tržišnog udjela sljedeće godine.

Istraživanje je identificiralo jaka turistička tržišta i uspostavljene i sveobuhvatne roaming ugovore kao ključne za veliki broj dolaznih roaming veza u ovih 5 zemalja. Konkretno, spremnost za VoLTE roaming i nepredviđeni uvjeti za 5G i IoT veze pokazat će se ključnima u maksimiziranju povrata ulaganja za veleprodajni prihod od roaminga, piše ICTBusiness.

Kako mreže u roamingu postaju sve složenije, operateri moraju ulagati u alate za identifikaciju kako bi osigurali da mogu prihvatiti predviđeni priljev dolaznih roaming veza u sljedećih 5 godina, posebice budući da se očekuje da će industrija putovanja po prvi put premašiti razine prije pandemije u 2024., komentirala je autorica izvješća Elisha Sudlow-Poole.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.