Top 5 stvari koje muškarci mrze kod žena

Nitko nije savršen, pa tako ni mi žene. Mala šala! Ne želimo zvučati seksistički jer svi znamo da svaka osoba bez obzira na spol ima dobre i loše strane ponašanja, pa tako i obrasce ponašanja, koji su često uvjetovani kulturnim nasljeđem.

Također, vjerujemo da su mnogi obrasci ponašanja uvjetovani spolom i odgojem, pa se tako žene češće povezuje s ljubomornim ispadima, neprestanim zanovijetanjima te praćenjem partnera u stopu i tako dalje. Ne želimo tvrditi da nema takvih muškaraca, ali kao što smo već spomenuli, žene su više „podložne“ takvom ponašanju, što naravno muškarcima smeta. Nitko, naime ne želi neprestano „hodati po jajima“ u strahu da će napraviti nešto što se neće svidjeti njegovom partneru ili partnerici. Zato, ako ne želite da se nešto slično dogodi vama, pogledajte prvo sebe i svoje ponašanje.

Mi smo izdvojili pet obrazaca ponašanja koje muškarci mrze kod žena, no ona su samo na vrhu popisa. Ako ste u ozbiljnoj vezi i braku ne znači da imate pravo upravljati nekom osobom i na partneru prakticirati svoje nesigurnosti i mane.

Ljubomora

Prije nego što kažete da vam muškarci često daju povoda da budete ljubomorni, želimo reći da je to istina. Ponekad se čini logičnim da „poludite“ zbog ljubomore kad vaš partner flertuje s drugom ženom. No, to je tip ljubomore koji se temelji na tome da treća osoba ulazi u intimni prostor osoba koje su u vezi. Također, neke žene zbog karaktera imaju više, a neke manje problema s ljubomorom.
Ali isto tako imajte na umu da kada često, bez očitih razloga imate ljubomorne ispade, tada to može postati problem. Povjerenje u vezi je jedno od najvažnijih stvari, pa ljubomori, ako je veza stabilna i ako postoji povjerenje, gotovo nema mjesta. Pretjeranu ljubomoru muškarci mrze.

Mala i povremena doza ljubomore je s druge strane „zdrava“, jer ona određuje prihvatljive i neprihvatljive obrasce ponašanja u vezi.

Zanovijetanje

Ponekad vam se sigurno čini da ćete bez zanovijetanja partneru morati sami sve učiniti, da će sve nekako pasti na vašu grbaču. Vjerujemo da je to u mnogo slučaja istina, ali zanovijetanje, kao i sve ostalo, ima svoje granice. Ukoliko ono nije zasluženo, nego to činite iz neke čudne navike ili pak previsokih standarda koje ste postavili zbog nekog razloga, prestanite. Nemojte biti ta naporna žena, kojoj nitko ne može udovoljiti.

Lažno predstavljanje

Na početku veze sve se čini savršeno, zaljubljeni ste i idealizirate osobu s kojom ste. I to često nije bez razloga, jer se osobe upravo na početku veze nerijetko predstavljaju u lažnom svijetlu, odnosno glume ono što nisu.
Nitko ne voli laži i obmane, pa tako niti muškarci. Naime, žene češće imaju tendenciju se predstavljaju onakvima kakve nisu. Ono što muškarci najviše mrze je kada tek kasnije shvate da osoba s kojom su nije niti približno onakva kakvom se predstavljala. Zapamtite, dugujete ponajprije sebi, ali i njemu iskrenost. Ako mislite da mu se nećete svidjeti onakva kakva uistinu jeste, tada vas ne zaslužuje.

Krivi zaključci

Koliko puta niste svojeg partnera poslušali do kraja kada vam je nešto govorio ili pokušao objasniti, nego ste iz početnog konteksta izvukli krivi zaključak, zbog čega su nastale nesuglasice i izbila svađa. Naravno, to se može dogoditi i u obrnutoj situaciji, ali budimo realni, žene mnogo češće imaju tendenciju činiti takve stvari. Slušajte jedno drugog i razgovarajte čim više kako biste izbjegli takve nesuglasice.

Praćenje svakog njegovog pokreta

Nitko se ne voli osjećati kao da se nalazi u zatvoru, umjesto u vezi, da mu netko prati svaki pokret. Nemojte biti jedna od osoba koja mora znati svaki korak svojeg dragog jer ćete baš izazvati suprotan efekt. U njemu će se probuditi borac za slobodu, koji će tražiti izlaz pod svaki cijenu.

Razmislite, imate li razloga za takvo nepovjerenje ili ga želite zbog nekih drugih pobuda kontrolirati? Zapitajte se kako bi se osjećali da se on ponaša tako prema vama i da on vas kontrolira kao što vi to činite njemu. Ukoliko to činite jedan drugome, ozbiljno se morate zapitati ima li vaša veza smisla. (Zena.hr)

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.