Tony Cetinski oslobođen, nije kriv za smrt muškarca

Pjevač i glazbenik iz Rovinja Tony Cetinski nepravomoćno je u utorak oslobođen na pazinskom Općinskom sudu zbog prometne nesreće koja se dogodila 3. studenoga 2017. u Pustoj ulici u Rovinju, kada je pregazio pješaka koji je ležao na kolniku.

Optužnica pulskoga državnog odvjetništva teretila je Cetinskog da je 3. studenog 2017. iz nehaja izazvao prometnu nesreću koja je za posljedicu imala smrt 62-godišnjeg Ibrahima Kevljanina.

Naime, muškarac je u teškome pijanom stanju od 3,46 promila na leđima ležao na kolniku Puste ulice kada je Cetinski vozeći Mercedes prešao preko njega. U optužnici je navedeno da je za upravljačem sjedio u zavaljenom položaju, što je Cetinski u iznošenju obrane pobio i izjavio da mu je pozicija sjedala ista otkako vozi taj automobil.

Odvjetništvo se osvrnulo i na njegovu dosadašnju prekršajnu osuđivanost, to jest da je u nekoliko godina imao dva prometna prekršaja, a Cetinski je rekao je da na godinu vozeći prijeđe oko 100 tisuća kilometara, što i nije tako strašno uzimajući u obzir koliko vremena provodi u automobilu.

Cetinski je u javnosti i na sudu izjavio da mu je žao što se ta nesreća dogodila, no nije mogao utjecati na razvoj situacije zbog nepreglednosti ulice i činjenice da uopće nije vidio da čovjek leži na cesti.

Inače, gotovo svi ispitani svjedoci potvrdili su da je ulica u kojoj se nesreća dogodila jako uska i nepregledna, a posebno zavoj gdje se nesreća dogodila, da u trenutku nesreće u ulici nije bilo znaka za ograničenje brzine te da je on postavljen nedavno s ograničenjem brzine od 20 kilometara na sat.

Suđenje u ovom slučaju počelo je 22. svibnja, a prošlog je tjedna zaključeno završnim riječima.

(Hina | Foto: Cropix)


11 komentara

  • da i nije bio pijan nasli bi nesto da ga oslobode, naslo bi se olakotnih okolnosti za singera a otegotnih za zrtvu, zato jadni mi mali ljudi

  • U praksi pravosuda je da se proces oteze, razvlaci da se sve pomalo zaboravi i po obicaju presude su ovakve. Ali zasto Tonija ne osloboditi kad onaj glumac Emir ubija ljude na autoputu pri brzini 130 na sat i nikom nista. Ni mediji ni policija ni sudstvo u RH ne smiju to ni spomenuti. Valjda da Emir nebi bio pod stresom… Tko ima moc, novac u praksi ne moze biti osuden.. jadno

      • Bio pijan i ne zna što radi, što znači da vozači moraju paziti i prilagoditi brzinu baš zbog ovakvih,djece,starih i bolesnih,slabo pokretnih Jer nikad vozač ne može znati sta može se desiti ali brzinu treba poštivati.

  • Najbolje idemo svi napit se i lec po sred ceste.pa da vidimo koga da krivimo ko kako sjedi u autu jel sjedalo dobro savijeno i ko sta konzumira.i da se još pitamo jel bilo pregledno.samo lezite

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.