Toni Cetinski vrijeđao mladog pjevača Vranju Begića

Sve sam to poniženje koje su mi priušili da bi nasmijali publiku preživio uzdignute glave zato što sam znao da mi mišljenje čovjeka kojem je cilj nekoga izrugati nije važno jer kakav je to čovjek koji treba nekog poniziti da bi sebe uzdigao – još uvijek je ljut Begić.

Pjesmom „Slavimo do zore”, mladi pjevač Vranja Begić za kratko vrijeme je stekao veliki broj simpatija, njegova publika je iz dana u dan sve brojnija.

Iako puno ne voli pričati o tome kako se zapravo odlučio krenuti u profesionalne estradne vode, Vranja je sa našim čitateljima podijelio dio svoje prošlosti i odlučio reći zašto je ljut na popularnog Tonija Cetinskog.

– Sve je počelo s ambicijom da postanem pjevač, da ostvarim dječački san. Mislio sam da je put do ostvarenja tog sna bilo moguce ostvariti preko showa jedne hrvatske televizije. Moj pjevački talenat nije bio sporan, shvatio sam, već žanr koji sam pjevao. Nakon prvog odrađenog intervujua i izvedbe pjesme pred žirijem koji se sastojao od tehničara, moram reći da sam osobno bio zadovoljan.

Nakon toga pri povratku kući primio sam pozive od neke gospođice kojoj nisam zapamtio ime. Obavijestila me da žele snimiti reportažu o meni. Polaskan time pristao sam, ali niko se nije mogao nadati da će ta reportažća ispasti ismijavanje. Nakon dva sata snimanja reportaže, koju su sveli na par minuta, nisam slutio šta su napravili. Poslije objave reportaže vidio sam da je sama emisija puna cenzure i neke novinarske bahatosti! Tu prvenstveno mislim na nelogično tumačenje mojih riječi, pa čak i mijenjanje dijelova mog intervjua. Sama audicija pred stručnim zirijom na čelu sa Tonijem Cetinskim je bila katastrofalna na malim ekranima, opet zbog cenzure.

Od tri otpjevane pjesme, puštena je ona koja je bila otpjevana na zahtjev samog Cetinskog. Možda sve ovo rečeno i ne bi bilo bitno da sam “otpisan” zbog svog glasa, već sam bezdušno odbačen zbog svog žanra koji se očito ne smatra muzikom za članove žirija. Sve sam to poniženje koje su mi priušili da bi nasmijali publiku preživio uzdignute glave zato što sam znao da mi mišljenje čovjeka kojem je cilj nekoga izrugati nije važno jer kakav je to čovjek koji treba nekog poniziti da bi sebe uzdigao – još uvijek je ljut Begić. (Expressmag.ba)

(www.jabuka.tv)

21 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.