Tonči Huljić može napraviti hit čak i od žvakaće gume

Novi službeni singl i spot velikog skladatelja Tončija Huljića zove se “Žvaka”.

Za većinu glazbenika bi ovaj izbor naslova pjesme bio čudan, ali ne i za Huljića koji u svom ‘madrebadessa’ stilu nastavlja nizati odlične i tekstualno duhovite pjesme.

Tematika ove pjesme je ljubavna kao i u većini prethodnih, ali tu svoju ljubav Huljić opisuje vrlo slikovito i šarmantno. Odmak od dosadašnjeg mediteranskog stila koji je obilježio opus gotovo svih pjesama Tončija & Madre Badesse je reggae stil s ubačenom rap dionicom.

Iako se zadnjih godina bavi više crossoverom i koncertima, a s Hanom Huljić je napisao i prvu mediteransku pop misu “Misa Mediteranea” premijerno izvedenu prije dvije godine u Splitu, Tonči Huljić barem jednom godišnje iznenadi i ‘običnim’ pjesama.

No, njegove spotove ne možemo nikako nazvati običnim jer u njima se Huljić već odavno pokazao odličnim glumcem, a nerijetko se u u njima našali i na vlastiti račun. U najnovijem “Žvaka”, glumi propalog glazbenika koji radi želje za ponovnom slavom prihvaća ponudu odbačene žvake i s njom stvara hit.

U prethodnom “Baci oko na mene”, na jednako duhovit način Huljić je pokazao kako će kroz godine izgledati njegov odnos s unukom.

Osim novog singla, Huljić priprema i još jednu glazbenu poslasticu, instrumental “Marija Magdalena” u kojoj će gost biti Doris Dragović, a njegova misa bit će ponovo izvedena na Melodijama Jadrana, trodnevnoj glazbenoj reviji koja započinje 23. lipnja 2023. godine.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.