Tomislavgrad: Za svako novorođeno dijete 800 KM – Jabuka.tv

Tomislavgrad: Za svako novorođeno dijete 800 KM

Općinsko vijeće Tomislavgrad jednoglasno je usvojilo Odluku o pravu na novčanu naknadu za novorođenu djecu kojom će od 1. travnja Općina isplaćivati 800 KM za svako novorođenče.

To je pohvalna odluka od Općine i znači mi puno jer mogu opremiti bebu za početak. Ovo mi je četvrto dijete, prije nije bilo naknade. Znači, samo s ovim ću iskoristiti tu naknadu, kaže za FTV Iva Leto, stanovnica Eminovog Sela.

Inače, prva odluka o pravu na novčanu naknadu za novorođenu djecu roditelja s prebivalištem na području tomislavgradske općine donesena je 2014. godine i iznosila je 200 KM za svako novorođeno dijete. Danas je to sasvim drugačija priča.

U skladu s mogućnostima izglasali smo da za svako novorođeno dijete od 1. travnja Općina isplaćuje 800 KM, ističe Ivan Buntić, načelnik Općine Tomislavgrad (HNP).

Imat ćemo i proširenje vjetroparkova, očekujemo i neka nova sredstva od HA Buško jezero, što će sigurno stvoriti priliku za još jedno značajnije povećanje po ovom pitanju, najavio je Ilija Papić, predsjednik OV Tomislavgrad (HDZ 1990).

Drugi vid pomoći mladim obiteljima je završetak radova na proširenju kapaciteta vrtića budući da je na popisu čekanja više od 80 djece. Dio je to kapitalnih investicija u optimistično planiranom proračunu.

Proračun je blizu 12 milijuna KM, od toga je skoro pa 3,5 milijuna maraka u kapitalne investicije, navodi Buntić.

Želimo biti glas razuma prema svim razinama vlasti. Danas smo na vlasti mi, kroz neko izvjesno vrijeme bit će netko drugi, bit je samo što ostavljamo iza sebe, istaknu je Papić za Federalnu televiziju.

I dok građanima BiH doprinos za razvoj obnovljivih izvora električne energije predstavlja svojevrstan teret, Duvnjacima dva aktivna vjetroparka pune proračun s 550.000 maraka na godišnjoj razini, a gradit će se još dva.

Analiza: Kolike su porodiljne naknade i dječji doplatci u 19 gradova iz ŽZH, HNŽ i HBŽ?

(www.jabuka.tv)


18 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.