Tomislavgrad: Šustar odlučio pomoći Centru ”Nova nada”

Na poziv načelnika općine Tomislavgrad, Ivana Vukadina, u službenoj posjeti Tomislavgradu danas je boravio ministar znanosti, obrazovanja i športa u Vladi Republike Hrvatske, dr.sc Predrag Šustar.

Uz načelnika općine, ministra Šustara dočekali su ministri u Vladi Hercegbosanske županije Petar Galić i Stipan Šarac, predsjednik Skupštine Hercegbosanske županije Robert Bagarić te zastupnik u Domu naroda FBiH i Skupštine Hercegbosanske županije Josip Mioč.

Nakon radnog sastanka u zgradi općine upriličena je zajednička posjeta školi djece s poteškoćama u razvoju Centar “Nova nada“ u Kovačima, gdje je održana i tiskovna konferencija za medije.

Naime, ovaj centar pohađa 16 djece koja svakodnevno prolaze odgojno obrazovni odgoj od 8 do 13 sati, dok na redovite tretmane kod njihovih stručnjaka dolaze i oni učenici koji pohađaju osnovne škole u Tomislavgradu i vrtiću pa je ukupan broj djece o kojima brine Centar “Nova nada” u Kovačima njih oko 70.

Prvi se medijima obratio načelnik Ivan Vukadin, koji je kazao da je ministra Šustara upoznao sa radom općine, njezinim zemljopisnim specifičnostima te je sa ponosom predstavio Centar “Nova nada“, koji je napravljen zahvaljujući najviše sredstvima (2 milijuna kuna) iz Vlade Republike Hrvatske.

“Nama je zadovoljstvo da resorni hrvatski ministar kao i njegovi prethodnici koji su izdvajali novac za ovaj projekt mogu vidjeti da su ta sredstva uložena sa smislom i s ciljem razvoja ovog centra i kraja“, kazao je Vukadin.

Ministar znanosti, obrazovanja i športa u Vladi Republike Hrvatske, dr.sc Predrag Šustar je istaknuo da je impresioniran na kakav kvalitetan način je novac poreznih obveznika uložen i oplemenjen u Tomislavgradu.

“Osim novca iz Republike Hrvatske uložena su sredstva privatnih donatora i pokazuje se na koji način se aktivnošću samih građana ovdje može u suradnji sa međunarodnom zajednicom prikupiti dodatni novac i to je za svaku pohvalu“, kazao je Šustar.

Također je ponudio pomoć u dodatnom usavršavanju djelatnika ovog centra, jer kadra ovog profila, osim na Sveučilištu u Zagrebu, isto tako nedostaje i u Republici Hrvatskoj.

“Velike potrebe su za ovim kadrom i mislim da zajedničkim snagama možemo učiniti puno više da se izvan samog Zagreba, kada govorimo o RH osmisle programi koji su nam potrebni i pozvao bi da zajedno sa njima u Hrvatskoj, kolege sa ovih prostora sudjeluju u prijavama na Europske socijalne fondove, koji predviđaju ovakve programe“, istaknuo je Šustar.

Osvrnuo se i na jučerašnji posjet Mostaru, istaknuvši kako se mnogo toga može naučiti od partnera u BiH a to je, kaže, uzajamna pomoć na čemu stvari treba temeljiti.

“Mi smo partneri, mi smo prijatelji i na taj način jednostavno moramo surađivati“, zaključio je svoje izlaganje ministar Šustar.

Prigodnim riječima zahvale za posjet obrazovnim institucijama ove općine od strane ministra Šustara obratili su se resorni županijski ministar Petar Galić i ravnatelj ovog centra u Kovačima Ivan Bagarić.

Nakon tiskovne konferencije , delegacija je svoj posjet nastavila obilaskom Duvanjske bazilike i Franjevačkog muzeja “Fra Jozo Križić“ , uredništva katoličkog lista Naša ognjišta, Osnovne škole Ivana Mažuranića i kompleksa športskog centra HNK Tomislav u Tomislavgradu, gdje je i završena prva službena posjeta ministra Predraga Šustara Bosni i Hercegovini.

(Fena)Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.