Tomislavgrad: Roditelji negoduju zbog cijena učeničkog prijevoza za siječanj

Nekolicina roditelja iz Tomislavgrada negoduje zbog cijene učeničkog prijevoza za siječanj.

S obzirom na činjenicu da je polugodište počelo 14. siječnja, učenička karta za siječanj niža je za tek 10 KM iako će se moći koristiti tek pola mjeseca.

Dopis, u koje izražava nezadovoljstvo načinom naplate prijevoza, uputio je portalu Tomislavcity.com Ivica Bagarić iz mjesta Bukovica kod Tomislavgrada.

Bagarić u dopisu ističe kako prijevoznik Ćićko commerc kartu za siječanj iz Bukovice naplaćuje 35 KM. Cijena za puni mjesec iznosi 45 KM.

Mjesečna karta do Kola je 29 KM, a za siječanj je naplaćena 22 KM. Znaju istjerati djecu iz autobusa ako trećega u mjesecu nisu kupili kartu ili ako slučajno dijete zaboravi kartu, navodi Ivica Bagarić.

Za komentar i odgovor na ovaj dopis oglasili su se mjerodavni u Ćićko commercu koji ističu kako su cijene mjesečnih karata ugovorene s općinom Tomislavgrad na 20 radnih dana.

Za slučaj 1. mjeseca 2019. godine, koji kalendarski ima 23 radna dana, prijevoz učenika u 1. mjesecu vriši se 14 radnih dana, tj. od 14. 1. do 31. 1. 2019., izuzev subota i nedjelja. Na osnovu ovoga formirane su i mjesečne cijene karata na način da su cijene umanjene za cca 25%, što je 6 dana manje od ugovorenog prijevoza na razini mjeseca. Cijena mjesečne karte za Bukovicu iznosi 45 KM a u prvom mjesecu za prijevoz od 14 dana iznosi 34 KM, a za osnovnu školu mjesečna karta je 29 KM, a za prvi mjesec iznosi 22 KM, stoji između ostaloga u dopisu.

(www.jabuka.tv)


4 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.