Tomislavgrad: Policija uhitila krijumčara koji je bježao u terencu punom migranata

Pripadnici Jedinice granične policije BiH Kamensko, 31. svibnja 2023. godine, u okviru operativne akcije ”Zelena granica” spriječili su krijumčarenje 11 osoba afroazijskog podrijetla, priopćila je u četvrtak Granična policija BiH.

Krijumčarenje je otkriveno u graničnom pojasu na području Tomislavgrada, a vozač putničkog motornog vozila marke Mitsubishi, nacionalnih oznaka Savezne Republike Njemačke, kojeg su policijski službenici, uz svjetlosna i zvučna upozorenja, pokušali zaustaviti oglušio se o naredbe i pobjegao.

Uz pomoć druge mobilne patrole GP BiH, vozilo je zaustavljeno i u istome je zatečeno 11 državljana Republike Turske, među kojima je bilo i maloljetnih osoba. Daljnjim radom je utvrđeno da je vozač, krijumčar migranata, T.G. (1981.), državljanin Bosne i Hercegovine.

U vezu sa ovim krijumčarenjem dovodi se i R.S. (1986.), također, državljanin BiH.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno kazneno djelo Krijumčarenje osoba iz člana 189. Kaznenog zakona BiH, o događaju je obaviješten tužitelj Tužiteljstva BiH, i prema njegovoj naredbi državljani BiH su lišeni slobode i ispitani u svojstvu osumnjičenih.

Vozilo i drugi dokazni materijali su privremeno oduzeti, dok su državljani Turske predani pripadnicima Službe za poslove sa strancima BiH na daljnje postupanje. Izvještaj o počinjenom kaznenom djelu bit će dostavljen u redovnoj proceduri Tužiteljstvu BiH, priopćeno je iz Granične policije BiH.

(www.jabuka.tv | Foto: Granična policija BiH)