Tomislavgrad će subvencionirati prijevoz studenata na svim relacijama do mjesta studiranja osim Mostara – Jabuka.tv

Tomislavgrad će subvencionirati prijevoz studenata na svim relacijama do mjesta studiranja osim Mostara

Općinsko vijeće Tomislavgrad na prvoj ovogodišnjoj sjednici usvojilo je Odluku o subvenciji prijevoza studenata akademske 2020./21. godine koji imaju prebivalište na području općine Tomislavgrad.

Kako je kazano na sjednici, Općina Tomislavgrad će i dalje subvencionirati prijevoz studenata na svim relacijama od Tomislavgrada do mjesta studiranja u iznosu od 40 posto od cijene karte, osim grada Mostara gdje su druge vrste subvencije.

Komentirajući odluku, pomoćnik načelnika za društvene djelatnosti i opću upravu Bože Kovačević je kazao da ona predstavlja nastavak aktivnosti kojima se pomaže studentima koji imaju prebivalište na području općine Tomislavgrad, a studiraju u raznim gradovima kako u BiH tako i Hrvatskoj.

Pitanje prijevoza studenata rješava se na način da se studentima subvencionira karta u iznosu od 40 posto od punog iznosa cijene karte četiri puta tijekom akademske godine, objasnio je Kovačević.

Godišnje je za realizaciju ove aktivnosti Općina izdvajala oko 10.000 KM, a određena se financijska sredstva izdvajaju i za subvenciju smještaja i prehrane pri Studentskom centru u Mostaru pa tim studentima onda ne pripadaju subvencije za prijevoz, prenijela je entitetska agencija.

Prijevoz za učenike u Širokom Brijegu bit će besplatan

(www.jabuka.tv)


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.