Tomislavgrad: 20 djevojaka u borbi za titulu najljepše Hrvatice u narodnoj nošnji izvan RH

U okviru programa Pete revije tradicijske odjeće i izbora najljepše Hrvatice u narodnoj nošnji izvan Republike Hrvatske, u petak 6. srpnja u Tomislavgradu će biti održana završna večer na kojoj će se prikazati bogatstvo hrvatskoga narodnog ruha te izabrati djevojka koja najljepše nosi i predstavlja nošnju.

Reviju organizira Udruga za očuvanje i promicanje hrvatske tradicijske kulture u Bosni i Hercegovini “Stećak” u suradnji s Hrvatskom maticom iseljenika, a projekt se održava pod pokroviteljstvom člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda Dragana Čovića, Državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Vlade Hercegbosanske županije i Općine Tomislavgrad.

U reviji i natjecanju sudjeluje 20 djevojaka iz cijeloga svijeta, što je i cilj programa – susret i povezivanje Hrvata iz cijeloga svijeta u svrhu promicanja zajedničke tradicijske kulture.

U sklopu kulturno-umjetničkog programa predviđeno je upoznavanje s hrvatskom kulturom te pružanje potpore Hrvatima u BiH, posebice u jačanju i očuvanju nacionalnog i kulturnog identiteta, najavili su organizatori.

Sudionice programa dolaze iz Kanade, Sjedinjenih Američkih Država, Njemačke, Rumunjske, Bolivije, Meksika, Švedske, Mađarske, Austrije, Čilea, Crne Gore, Srbije, Italije, Makedonije, Australije, Kosova, a sudjelovat će i predstavnice zemlje domaćina revije, Bosne i Hercegovine.

Program će biti održan u sportskoj dvorani u Tomislavgradu, s početkom u 19 sati.

(Fena |Foto: Ilustracija)

Komentiraj: