T.M. (18) lažno prijavio eksplozivnu napravu u školi

Istražitelji PU Široki Brijeg, u suradnji s istražiteljima PU Posušje, rasvijetlili su kazneno djelo lažno prijavljivanje, koje je jučer poslijepodne izazvalo veliku uznemirenost građana Širokog Brijega.

Podsjećamo, jučer u 16:55 h PU Posušje zaprimila je prijavu da je u neimenovanoj školi na području općine Široki Brijeg postavljena ekplozivna naprava koja će u roku pola sata ekplodirati.

Odmah po zaprimljenoj prijavi o navodima iz prijave izviješteni su PU Široki Brijeg, MUP Županije Zapadnohercegovačke i dežurni županijski tužitelj nakon čega se pristupilo evakuaciji svih škola na području općine Široki Brijeg.

U vrlo kratkom vremenu evakuirano je sedam škola – evakuirane su tri škole u kojima se održavala nastava u drugoj smjeni; također, evakuirane su dvije škole u kojima su se trebale održati folklorne priredbe kao i dvije škole u kojima se nalazilo tehničko osoblje (domari, čistačice).

Nakon evakuacije škola i osiguranja istih pristupilo se pregledu unutrašnjosti objekata kao i njihovih dvorišta a izvršenim pregledima utvrđeno je da je dojava bila lažna odnosno ni u jednoj školi nije pronađena ekplozivna naprava.
Danas se u svim školama na području općine Široki Brijeg nastava odvija nesmetano.

Operativnim radom istražitelji PU Široki Brijeg, u suradnji s istražiteljima PU Posušje, danas su došli do saznanja o mogućem počinitelju opisanog kaznenog djela – u službene prostorije PU Posušje privedena je osoba  iz Rakitna, općina Posušje, i nad istim je izvršena kriminalistička  obrada.

Izvršenom kruminalističkom obradom utvrđeno je postojanje osnova sumnje da je T. M. (18) počinio opisano kazneno djelo, što je u cijelosti i priznao.

PU Široki Brijeg u redovnom će postupku Županijskom tužiteljstvu podnijeti izviješće o počinjenom kaznenom djelu protiv T. M. (18) zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo lažno prijavljivanje iz čl. 347. KZ-a FBiH, objavljeno je na službenoj stranici MUP-a Županije Zapadnohercegovačke.

(www.jabuka.tv)
27 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.