Todorić se ne boji zatvora: Organizirat ćemo muziku za Plenkovića, pjevat ćemo mu “Kuma”

Nekadašnji čelni čovjek Agrokora Ivica Todorić dan uoči svog pojavljivanja na londonskom sudu koji u četvrtak odlučuje o njegovu izručenju Hrvatskoj dao je veliki intervju slovenskom POP TV-u. Izjavio je da je spreman vratiti se u Hrvatsku i upustiti se u sudsku bitku u kojoj namjerava skinuti ljagu s vlastitog imena i vratiti si Agrokor iz kojeg je otišao lani potpisujući zahtjev za aktivaciju Lex Agrokor.

Nije htio otkriti kada se točno namjerava vratiti u Hrvatsku, odnosno kani li to učiniti prije nego ga, ako sud donese takvu odluku, izruče. Samo je rekao da će se u Hrvatsku vratiti “ponosno”.

U Londonu živimo skromno, ništa posebno, nemam velikih troškova jer svaki trošak je velik, izjavio je Todorić ponavljajući raniju tvrdnju da mu njegov londonski život financiraju obitelj i prijatelji.

Tvrdi da u vlasništvu ima samo četvrtinu objekta koji je naslijedio od bake i djeda te nekoliko manjih poljoprivrednih zemljišta, a i u ovom intervjuu ponavlja da na bankovnom računu nema ništa. Demantirao je i da je rasipao Agrokorov novac i opovrgnuo da je dio sredstava završio na švicarskim bankovnim računima.

Ukrali su mi kompaniju, pojadao se Todorić i ponovio da je zadnjih godinu dana u Londonu skupljao dokaze za svoju obranu. Još je jednom državni vrh optužio da su mu koncern oteli u mafijaškom stilu.

Mislim da će uskoro svi vidjeti kakav je to kriminal bio, kaže Todorić kojega, kako navodi, neće omesti ni moguća sudska odluka da ga Britanija može izručiti Hrvatskoj.

Pa ja ću se vratiti, nastojat ću da neku muziku organiziramo, ako bude moguće, pa da zapjevamo “Kume”, rekao je Todorić, aludirajući pritom na hrvatskog premijera Andreja Plenkovića, kojega je u više navrata tijekom intervjua optužio da je jedan od ključnih ljudi “mafijaške politike”.

A vi mislite da je mene strah zatvora? Pa ja sam na neki način već u zatvoru. U zatvoru sam zapravo cijeli život jer sam uvijek radio 24 sata na dan. Od prvoga dana, od osnutka Agrokora, imao sam dvije tajnice, nisam išao na godišnji, nikad ništa nisam uzimao sebi. Nisam uživao, nego sam razvijao i napredovao, to mi predstavlja užitak i to sam radio pošteno. (…) Ako i završim u zatvoru, ja ću svoju bitku nastaviti, najavio je Todorić, prenosi Jutarnji list.

(www.jabuka.tv)


2 komentara

  • U istu tikvu vi pišate.Ko ti je omogućio bijeg?Vlast ,na čelu sa Narcisom.I ćaća ti je radi lopovluka bio u prdekani.Dalmatinski partizani pokradoše državu.NIČIJA DO ZORE,PA NI VAŠA

  • A di je ono kad si na Sveučilištu držao predavanje studentima!?kako treba imati viziju i san će se ostvariti kao vidi njega šta je postao od malog cvjećara i kioska .
    Jadne studente i radnike i narod obmamljivao i uživao u životu jer ti je to Netko dao i omogućio.
    Pametan čovjek zna da nitko pa ni ti Todorić nisi mogao steći ni stotinu bogatstva radom .Zato su mirovine 300-400 KM ili 1500 kuna,plaće 500 KM ili 2000 kuna.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.