Todorić osvanuo na popisu najtraženijih europskih bjegunaca

Lice Ivice Todorića pojavilo se danas na tjeralici Europola. Korupcija, prijevara i krivotvorenje dokumenata dio je nedjela koji mu se stavljaju na teret. Todorić se tako našao na popisu najtraženijih bjegunaca Europe, točnije njih 59. Među njima su dileri droge, ubojice, silovatelji, prevaranti, pljačkaši…

Hrvatsko pravosuđe ranije je izdalo crvenu tjeralicu za Ivicom Todorićem koji je nedostupan od pokretanja istrage u slučaju Agrokor, unatoč ranije raspisanoj tjeralici i izdanom Europskom uhidbenom nalogu (EUN).

Europol je na tjeralici objavio u javnosti dosad neviđenu Todorićevo fotografiju, vjerojatno s osobne iskaznice ili putovnice. U opisu stoji da je visok 180 cm, ali i da ima smeđe oči što nije istina jer oči Ivice Todorića su svijetle.

Gdje je Ivica Todorić zasad nije poznato. Kao njegova utočišta spominjali su se London, Zürich pa čak i Beograd, ali ništa od toga nije potvrđeno.

Istraga protiv Ivice Todorića, njegovih sinova Ivana i Ante, i 12-oro Agrokorovih menadžera te revizora pokrenuta je prošlog tjedna zbog nezakonitog pribavljanja milijardu i 142 milijuna kuna, pri čemu je istražni zatvor određen samo za Ivicu Todorića.

Europol je agencija EU-a za provedbu zakona koja pomaže tijelima za provedbu zakona u državama EU-a o doprinosit sigurnosti u Europi.

Todorićev status počasnog predsjednika HUP-a u mirovanju

Glavni direktor Hrvatske udruge poslodavaca (HUP) Davor Majetić izjavio je u četvrtak uoči sastanka s premijerom i članovima Vlade, kako je status Ivice Todorića kao počasnog predsjednika HUP-a u mirovanju.

Novinari su Majetića pitali kako će HUP riješiti situaciju vezanu uz to što je Ivica Todorić počasni predsjednik HUP-a, a on je odgovorio kako HUP-ova tijela razmatraju situaciju s tim u vezi te će donijeti odluku, ali neće žuriti.

“Nećemo osuđivati čovjeka prije nego budu donesene pravomoćne odluke, ali njegov status počasnog predsjednika ćemo ostaviti u statusu mirovanja do daljnjega”, rekao je Majetić napominjući kako je odluka o stavljanju statusa Ivice Todorića u stanje mirovanja donesena prije nekoliko dana.

(24sata.hr)


1 komentar

  • Dabogda sva banda ovako završila…sve je to smišljeno i oteto od svog naroda..marš stoke dosta se svome narodu jada zadali..doće sve na svoje kad tad…ja mislim da mirno ne spavate..

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.