Todorić:” Nitko ništa nije ‘izvlačio’, to je bio moj novac!”

Ja sam trošio svoj privatni novac, a Plenković i ortaci su ukrali tuđi novac, stoji, između ostaloga, u priopćenju Ivice Todorića.

Nakon što je objavljeno kako je obitelj Todorić sa švicarskih računa Agrokora izvukla najmanje 64 milijuna kuna, oglasio se i Ivica Todorić.

On tvrdi kako je riječ o ‘njegovom novcu na koji je uredno plaćao porez tako da nitko ništa nije izvlačio’.

– Jer, naime, Agrokor je od 1989. godine pa sve do 4. mjeseca 2017. godine bio privatna kompanija. Osobno sam raspolagao privatnim novcem, u skladu sa zakonom i na apsolutno sve sam platio porez – priopćio je Ivica Todorić na svom blogu te je više puta prozvao premijera Andreja Plenkovića.

– Ja sam trošio svoj privatni novac, a Plenković i ortaci su ukrali tuđi novac – napisao je.

Njegovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

Posljednjih tjedana smo moj tim i ja prezentirali čitav niz novih dokaza o kriminalnim radnjama Premijera RH A. Plenkovića i njegovih ortaka (grupa Borg i ostali, vrlo konkretno navedeni), te spomenuto saželi u do sada najopširniji dokument o kriminalu u Agrokoru.

Te iste dokumente smo posli i na niz visokoprofilnih adresa u Europskoj Uniji.

Prvo što želim reći je, gospodine Plenkoviću, vidite da Agrokor nije „PASSE“.

Drugo, gospodine Plenkoviću, Afera Agrokor i Afera Borg najveće su korupcijske afere u povijesti ovog dijela Europe, to danas znate i sami, kao što to vrlo dobro znaju i građani Republike Hrvatske, regije i Europe.

Treće, očito je da Vas jako muči činjenica koja govori da ste postali teret samom sebi, a istim intenzitetom Vas vjerojatno muči i spoznaja da ste postali političko – pravna bomba za EU.

Ako je istina da u „Vještačkom nalazu“ piše to što se sugerira na opskurnoj naslovnici jednog medija, onda je taj nalaz, kao što sam već jasno kazao – jedan izmišljeni kriminalni dokument, možda i falsificiran, obično neprofesionalno izrađeno smeće.

Sve što danas gledamo proizlazi iz političke potrebe premijera Plenkovića i njegovih ortaka da pokušaju sakriti svoje protuzakonite, kriminalne radnje.

Toliko su u strahu da očito ne razumiju kako su njihovi pokušaji sakrivanja zlodjela propali, jer je sve na stolu i to po cijelom svijetu.

Ključna stvar koju želim danas poručiti je ta – da je novac o kojem oni po četvrti puta, u moram priznati, dosad najsenzacionalističkijem izdanju pričaju – bio moj novac i na njega je uredno plaćen porez. Dakle, nitko ništa nije “izvlačio”, to je bio moj novac.

Jer, naime, Agrokor je od 1989. godine pa sve do 4. mjeseca 2017. godine bio privatna kompanija. Osobno sam raspolagao privatnim novcem, u skladu sa zakonom i na apsolutno sve sam platio porez.

Vlada RH kojom upravlja Andrej Plenković se raspada i ponovo nastoje Fake news-om o meni i mojoj obitelji, ponavljanjem iste neistine već po četvrti puta, skrenuti pažnju sa zaista ogromne količine afera koje je potresaju, konkretno s nedavnog zahtjeva HNS-a za razrješenjem dužnosti ministra Uprave Lovre Kuščevića, i očito za njih vrlo nepovoljnog razvoja događaja oko konstituiranja ključnih tijela EU.

Dakle, da ponovim, ja sam trošio svoj privatni novac, a Plenković i ortaci suukrali tuđi novac.

Očito danas u Hrvatskoj, pod ovim HDZ-om, ne samo da kriminalci mogu ilegalnim zakonom nacionalizirati i opljačkati privatnu kompaniju, već odlučuju i tko što može raditi s vlastitim novcem na koji je uredno plaćen porez.

Siguran sam da ne zadugo.

(www.jabuka.tv)


8 komentara

 • Inače se ne slažem s njegovim načinom poslovanja i gušenju dobavljača kako bi ih predatorski preuzeo za sitnu lovu.
  Ali u ovom je Todorić u pravu 100%, ne znam šta ovi novinari glume budale i vade mast neukom i siromašnom narodu pričama o potrošenim milijunima na luksuzne stvari.
  Čovjek je bio vlasnik firmi i imao sva prava koristiti svoje vlasništvo. Po zakonu ima pravo 2% godišnjeg prihoda trošiti na reprezentaciju bez ikakvog posebnog pravdanja. On je malo i trošio s obzirom da je 2% od milijardi prihoda hihihi lova.

 • Ne volim tajkune ali mislim da je todoricu nezakonito oteta firma i prodana strancima u bescijenje uz proviziju. Ovo ce bit novi sanader(mislim na briselskog potrcka plenkija) i kad se otkrije da su oteli privatnu firmu i prodali je bit ce kasno

 • Netko mu je pogodovao puno toga da se ovako obogati.
  Čovjek to ni u snu ne može se ovako i ovoliko obogatiti.

 • HDZ dao, HDZ oduzeo. Tvrtke otete i iz njih “jamljeno” 100 milijuna eura provizije kao nagrada za oteto. Koliko su još provizije dobili od novih vlasnika nikada se neće saznati. Ipak su nešto naučili iz Sanaderova poučka. Zato će stradati drugi kao Dalićka, Kuščević i vidjećemo tko još, dok će se ideološki sljedbenici nagraditi tipa Burićke, Božinovića i videjećemo tko još. Na temelju svoga prometa mogao je godišnje samo za reprezentaciju izvlačiti godišnje 130 milijuna eura, puta 20-30 godina i eto ti ga milijarde eura. O drugim troškovima da ne pričam. Prejednostavno oteto, misleći, a možda i je, kako će se Todorić primiriti i pristati na nagodbu ispod stola.

 • Državni kriminal, samo se prvršilo svaku mjeru, ne možete dizati kredite na već opterećeno kreditom, lažno prikazivanje stanja je KRIMINAL, trošenje zarađenog niko ne kažnjava zarađeno je ono na što je plaćen porez kreditna sredstva, poticaji i sl troše se namjenski inače je KRIMINAL u svakoj normalnoj državi, samo dok se moglo zaduživati niko nije postavlja pitanje u što se troši, tako je bilo i kod nas đip, vikendica, narukvica, sat,ogrlica pa ako što ostane za firme dok je grejs period živi tajkunski posle kuku lele

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.