Tjedan logopedije na Sveučilištu u Mostaru

Predavanjem o ulozi logopeda u jedinicama intenzivne njege i hitnog prijema, u ponedjeljak je počeo „Tjedan logopedije“ u organizaciji Udruge studenata logopedije SaLPSA Sveučilišta u Mostaru (SUM).

„Tjednom logopedije“ mostarski studenti obilježavaju Europski dan logopedije, čija je ovogodišnja tema upravo uloga logopeda u jedinicama intenzivne njege i hitnog prijema.

Pročelnica studija logopedije na SUM-u Davorka Topić Stipić ističe kako su studenti logopedije vrlo aktivni i kako je to iznimno važno za studij.

Imati ovako proaktivne studente koji organiziraju čitav tjedan raznim događajima je zbilja veliko bogatstvo i kada oni jednom sjednu i pogledaju što su sve napravili biti izuzetno ponosni sami na sebe, kao što smo mi sa studija ponosni na njih. Sve su to njihove ideje, a studij im je potpora, istaknula je Topić Stipić.

Petra Majić, studentica prve godine diplomskog studija logopedije i predsjednica SaLPSA-e, kazala je kako su događaji poput ovih iznimno bitni za svakog studenta, ali i za samu promociju logopedije.

Ovakvi događaji su jako važni jer oni imaju nekoliko ciljeva, a najvažniji cilj je promicanje logopedije kao znanosti. Ono što je također važno je širenje svijesti o logopedijskoj djelatnosti, a imati ćemo brojne aktivnosti koje su namijenjene studentima, sve u cilju njihovog boljeg upoznavanja, izjavila je Majić.

Ukratko se osvrnula i na to koliko je ovaj kadar bitan za razvoj djece, posebno one u školskim klupama.

Logoped je stručnjak koji radi s populacijom od rane dojenačke dobi pa sve do treće životne dobi. Logoped je stručnjak koji je potreban u različitim sustavima poput sustava zdravstva, odgoja i obrazovanja, znanosti, socijalne skrbi, kao i različitih nevladinih organizacija i u svim tim sustavima smo jako potrebni, naglasila predsjednica SaLPSA-e.

Kakve su aktivnosti isplanirali kroz tjedan dana pojasnila je tajnica SaLPSA-e i studentica prve godine diplomskog studija logopedije Iva Bogdan.

Tjedan započinjemo predavanjima raznih stručnjaka, a nastavljamo radionicama koje rade naši studenti s fakulteta. Idući dan imamo i logopedijski pub kviz. Srijeda je rezervirana za nastavak radionica, a u četvrtak smo planirali logopedijske sportske igre u dvorani na Bijelom brijegu na koje su pozvani svi studenti te za kraj druženja, rekla je Bogdan.

(www.jabuka.tv | Foto: Fena)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.