Tisuće vjernika na 39. obljetnici Gospinih ukazanja u Međugorju – Jabuka.tv

Tisuće vjernika na 39. obljetnici Gospinih ukazanja u Međugorju

Svečanom svetom misom na vanjskom oltaru župne crkve svetog Jakova u četvrtak je u Međugorju obilježena 39. obljetnica Gospina ukazanja.

Već od ranih jutarnjih sati pristizali su hodočasnici iz različitih hercegovačkih mjesta koji su imali prigodu i za svetu ispovijed dok je na središnjem misnom slavlju bilo više tisuća ljudi.

Svečanu svetu misu od 19:00 sati predslavio je fra Ivan Dugandžić koji se na samom početku osvrnuo na nevidljivi virus koji je zatvorio granice među državama i otežao slobodu kretanja.

Ove godine nema velikih skupina hodočasnika iz različitih zemalja svijeta, nema misa na svjetskim jezicima kao ni velikog broja svećenika na večerašnjem euharistijskom slavlju. Sve je puno skromnije nego što smo navikli, kazao je fra Ivan dodajući kako je ostalo ono najvažnije – ljubav nebeske Majke prema nama, njezinoj djeci i vjernička odanost prema njoj, našoj zajedničkoj Majci.

Fra Ivan je u propovijedi naglasio kako je Gospino obećanje mira pratio poziv na obraćenje, promjenu čovjekova srca po sakramentu pomirenja, slavlju euharistije, klanjanju Presvetom oltarskom sakramentu, molitvi, postu, čitanju riječi Božje.

Tako je Međugorje s vremenom postalo mjestom obraćenja i molitve te ispovjedaonicom svijeta, što je u međuvremenu i Crkva, nakon dugog vremena pažljivog praćenja i ispitivanja, priznala i prihvatila. Prije godinu dana to je ugledni predstavnik Vatikana, nadbiskup Fisichela s ovog mjesta i javno izrekao naglasivši da nema boljeg oblika nove evangelizacije, za kojom Crkva već dugo traga, nego ono što se događa u Međugorju presaditi u sve dijelove Crkve i svijeta, kazao je fra Ivan Dugandžić u svojoj propovijedi.

Nakon 60 sati: 48 hodočasnika pješice stiglo iz Rame u Međugorje

Međugorje danas slavi 39. obljetnicu Gospina ukazanja, vidioci Marija i Ivan molili na uočnici

(www.jabuka.tv)


2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.