Tisuće ljudi na drugom danu Mladifesta u Međugorju

Drugi dan (2. kolovoza) 31. Međunarodnog susreta mladih u Međugorju mnogima je počeo u ranu zoru, već u 6:00 sati molila se krunica na Podbrdu, a s mladima je bio međugorski župnik fra Marinko Šakota.

Program se potom nastavio popodne svjedočanstvom i katehezom koju je predvodio fra Danko Perutina, a premijerno je prikazan dokumentarni film Dono di Conversione (Dar obraćenja). Ovaj film snimljen je u produkciji Informativnog centra Mir Međugorje, producentica je Marija Jerkić, a redatelj Fernando Perez.

Film govori o supružnicima Romanu Magnaniju i Silvani Spallanzani koji su doživjeli veliku životnu tragediju – gubitak djeteta. Svjedočanstvo je ovo o ponovnom pronalasku nade i smisla u životu. Dolazak u Međugorje ovim supružnicima promijenio je život.

Središnje večernje misno slavlje predslavio je provincijal Hercegovačke franjevačke provincije fra Miljenko Šteko koji je u svojoj propovijedi govorio o svetom Franji, njegovom obraćenju, porcijunkulskom potpunom oprostu, naglasivši kako je Međugorje mnogima od vas vaša Porcijunkula.

Drugog dana 31. Festivala mladih u Međugorju program počinje najranije. Naime, od prije nekoliko godina uvedeno je da…

Posted by medjugorje-info.com on Saturday, 1 August 2020

Neumorno se hodočasnički vraćate, neprestano potvrđujući da sudjelujete u nečemu što sve nas nadilazi. I svojim dolascima drugima govorite ovim geslom 31. Međunarodnoga molitvenog susreta mladih – Mladifesta: ”Dođite i vidjet ćete” (Iv 1, 39)! Ovdje ste bili ganuti Gospinom ljubavlju poput sv. Franje u Porcijunkuli. Međugorje je mjesto milosti, jer je nebo na poseban način dodirnulo zemlju, kazao je fra Miljenko Šteko, a potom je mlade koji su dolazili Gospi, Kraljici mira, svojoj Majci Mariji, za koju kažemo da je posrednica svih milosti uputio na Gospine riječi: Molite i molite, – molite dok vam molitva ne postane radost.

Nakon mise, kojoj je prethodila procesija s Gospinim kipom, uslijedilo je klanjanje Isusu u Presvetom Oltarskom Sakramentu.

Poruka je mladima na Mladifestu u Međugorju uputio i bečki nadbiskup kardinal Christoph Schönborn, a njegove riječi pročitao je župnik fra Marinko Šakota.

Treći dan 31. Festivala mladih u Međugorju (3. kolovoza), počet će svjedočanstvom u 17:00 sati, a nastavlja se katehezom koju će mladima držati apostolski vizitator s posebnom ulogom za župu Međugorje nadbiskup Henryk Hoser. Središnje večernje misno slavlje predslavit će mons. Tomo Vukšić, nadbiskup koadjutor Vrhbosanske nadbiskupije, a potom će biti meditacija sa svijećama i molitva pred križem.

''Dođite i vidjet ćete.'' (Iv 1, 39)

Posted by Radiopostaja MIR Međugorje on Saturday, 1 August 2020

(www.jabuka.tv)


3 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.