Tisuće građana BiH prvosvibanjske praznike slave na Jadranu

Ove godine većina građana BiH je odlučila prvosvibanjske praznike provesti na Jadranu.

Iako ih je većina u Hrvastku doputovala već u subotu 28. travnja gdje će provesti produženi vikend i jutros su na graničnim prelazima zabilježene veće gužve, piše Klix.ba.

Prema podacima BIHAMK-a, promet vozila je pojačan na graničnim prelazima Ivanica, Doljani i Bosanski Brod kao i na ulazu na GP Bosanska Gradiška.

Iako još vrijeme nije dovoljno toplo za kupanje, mnogi bh. građani su odlučili po prvi put ove godine isprobati vode Jadrana. Makarska je često prvi izbor građana BiH koji se odluče prvosvibanjske praznike provesti izvan granica države.

Iz Turističke zajednice Makarska su rekli za Klix kako se tu trenutno nalazi 1,200 prijavljenih državljana BiH. Većina ih je odabrala hotelski smještaj, a njih 177 su se odlučili za privatni.

U Turističkoj zajednici Makarska su rekli da je ove u odnosu na prošlu godinu zabilježen manji broj posjetitelja iz Bosne i Hercegovine, ali da nije velika razlika.

Za razliku od Makarske, ove godine u odnosu na prošlu za pet posto više građana BiH je odlučilo prvosvibanjske praznike provesti u Brelima.

Iz Turističke zajednice Brela su istaknuli kako se prema posljednjim informacijama očekuje ukupno 500 dolazaka i 2,000 noćenja bh. stanovnika.

(www.jabuka.tv)

3 komentara

  • Koto ide na izlet??? Koja moda?? Ja mislila danas se freza, radi, a ono sve na plazanju???!! I kako morete od sramote ic, u odnosu na vasu situaciju???

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.