Tina Katanić podiže dvije tužbe

Pet dana nakon što se internetom proširila seks-snimka poznate djevojke s trojicom u krevetu, u priču se uključuju i odvjetnički krugovi. Manekenka čije se ime veže uz skandal posjetila je Zvonimira Hodaka.

Tina Katanić (30), nakon višednevne izolacije u svojem stanu na Trešnjevci, izašla je u javnost.

U ponedjeljak je došla do ureda zagrebačkog odvjetnika Zvonimira Hodaka automobilom, koji je parkirala stotinjak metara dalje od ulaza ureda. Na zakazani sastanak došla je nedugo nakon 19 sati. Tina je stigla sama, cijelo vrijeme tipkajući po mobitelu. Kod Hodaka se zadržala oko jedan sat. Dogovorili su se da će je on zastupati u svim daljnjim postupcima pred policijom i sudom po pitanju spornog videouratka.

Manekenka od izlaska snimke u javnost gotovo ne izlazi iz kuće. Na pozive ne odgovara, a SMS-om se javlja tek najbližim prijateljima i članovima obitelji.

Tina je slomljena i zbog svega je izvan sebe

Već su danima rolete na prozorima stana gdje Tina stanuje s roditeljima i bratom spuštene, dok je njezin automobil danima parkiran na istome mjestu ispred zgrade. Od bliskih prijatelja obitelji Katanić doznajemo kako je Tina slomljena i izvan sebe zbog svega što joj se dogodilo, ali je odlučila učiniti sve što je u njezinoj moći da psihički potpuno ne oslabi. Poruke potpore, koje joj svaki dan pristižu, puno joj znače.

Odvjetnik Zvonimir Hodak u utorak nije htio razgovarati o pravnim koracima koje namjerava poduzeti u korist svoje klijentice. Rekao nam je kako tek treba proučiti cijeli predmet jer ga je tek dobio i treba sve istražiti.

Neslužbeno doznajemo da odvjetnik Hodak razmatra podnošenje dviju sudskih prijava protiv aktera sa snimke. U jednoj bi, u građanskoj parnici, od odgovornih za objavljivanje ponižavajućeg videa tražili da manekenki isplate tzv. odštetu za duševne boli koje je pretrpjela zbog cijele afere.

Hodak, navodno, razmatra i zahtjev da joj nadoknade materijalnu štetu koja će nastati gubljenjem poslova sljedećih pet godina zbog izbijanja afere. Pet godina se smatra prosjekom koliko jedna ovakva afera može izravno štetiti osobi.

No iskusni odvjetnik koji se desetljećima bavi parničnim postupcima smatra kako će, odluče li se za pokušaj da potražuju izgubljene honorare, jako teško na sudu dokazati da će baš zbog te afere izgubiti neki posao. No, doznajemo, manekenki je već otkazan jedan ugovor.

Naš sugovornik smatra da je mala šansa da manekenka prema toj osnovi dobije veći iznos odštete.

Hodak, navodno, razmatra i podizanje kaznenih prijava

Na sudu će se morati tražiti i vještačenje ako će doći do zahtjeva za odštetom zbog prouzročenih duševnih boli. To ne mora nužno biti psihijatrijsko vještačenje, vještačiti mogu i psiholozi ili neuropsihijatri, a o mogućem iznosu eventualne odštete može se samo nagađati. Naime, u sudskoj praksi za duševne boli odštete se dobivaju od slučaja do slučaja. Ovisno od boli koje su oštećenici propatili zbog, primjerice, nesanice, eventualnog uznemiravanja, ismijavanja, prijetnji, ruganja itd.

Uobičajeno je da takvi postupci od pokretanja parnice pa do pravomoćne presude traju od dvije do tri godine.

Hodak, navodno, razmatra i podizanje kaznenih prijava zbog neovlaštenog snimanja, sramoćenja i omogućavanja trošenja droga. Za ova kaznena djela zakonom su propisane kazne do šest godina zatvora i globa do 360 dnevnih dohodaka. Stručnjak za kazneno pravo, odvjetnik Branko Šerić smatra kako protiv aktera mogu biti podignute kaznene prijave za sramoćenje, neovlašteno snimanje, omogućavanje trošenja droga, spolni odnošaj bez pristanka, te čak i za podvođenje.

Sanja Sarnavka iz Udruge B.a.B.e. pozvala je policiju da ekspresno odradi posao i pokrene istragu.

(24sata.hr)6 komentara

 • Učinak kod ovakvih stvari se vidi u prvih 5 dana, te se stoga nije ništa niti poduzimalo. Kako objavljivanje lošeg video uratka nije imalo većeg podizanja prašine u javnosti, onda se nastavlja parnica koja ima za svrhu dolijevanje ulja na vatru, a sve s istim ciljem kao i kod Severine. Ona će svakako profitirati iz ovoga događaja, jer će se sada prikazivati u javnosti kao žrtva, a ostali učesnici kao bed gays. Možda sam o svemu stekao krivu sliku pa neka mi oštećena oprosti, jer tko sam ja da sudim o ovome događaju.

  • Ona je bila na lošem putu i nepromišljena, možda se i prostituirala, ali ovi muškarci su najveće zlo. Bez imalo grižnje savjesti su joj upropastili život. Nažalost, oni nisu poniženi ovime jer živimo u društvu koje mrzi žene.

 • i ja cu svoju tuzit,silovala me 2 puta.
  ista kurvetina ko i ova.
  samo moja meni nije dala da smrcem koku.
  ona bi doli malo stavila pa kaze lizi.
  nek cacu tuzi sto je nije odgojijo.
  kurva ko i moja
  iste

  • One su kao “kurve” a ti nisi? Pa ti si najgora vrsta: licemjerna i prljava muska kurva. Da Bog da gorio u paklu, djubre.

   Tina mozda i jeste prostituka, ali sto su ovi što je kupuju i što su tek budući da je snimaju?

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.