TikTok i WeChat u nedjelju ”lete” iz App Storea i Google Playa

Ove nedjelje, 20. rujna, isteći će rok koji je Donald Trump postavio pred kinesku društvenu mrežu TikTok da proda svoje poslovanje u SAD-u nekoj američkoj kompaniji.

Iako je Oracle s partnerima navodno već blizu preuzimanja ili strateškoga partnerstva, rokovi nisu pomaknuti, pa će od nedjelje TikTok biti i službeno zabranjen.

Ovo znači, kako je u petak objavilo Ministarstvo trgovine SAD-a, da će nakon isteka zadanoga roka TikTok, a uz njega i WeChat, biti na crnoj listi kako bi se zaštitili američki nacionalni interesi.

Istekom roka ove dvije društvene mreže neće se više moći preuzeti s App Storea i Google Playa u njihovim američkim verzijama. Vlasnici ovih aplikacija, ByteDance i Tencent bit će službeno izbačeni iz trgovina aplikacija, a Googleu i Appleu bit će zabranjeno njihove aplikacije držati na tim trgovinama, piše Bug.hr.

TikTok po prvi puta objavio podatke o broju korisnika

Amerikanci će i dalje moći koristiti TikTok i WeChat kao i do sada, samo ih više neće moći preuzeti s lokalnih platformi. Time će Kinezima biti efektivno onemogućeno poslovno širenje na nove korisnike u SAD-u.

I dalje je na snazi odredba prema kojoj će 12. studenoga ove dvije aplikacije biti trajno zabranjene ako se u međuvremenu ne pronađe zadovoljavajuće rješenje kojim bi Trump i njegova vlada bili zadovoljni.

Oracleu, dakle, ostaje još vrlo malo vremena da sve dogovori s ByteDanceom i preuzme brigu o 100 milijuna američkih korisnika TikToka.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.