Tijekom vikenda 155 migranata pokušalo ilegalno ući u BiH

Policijski službenici na granici BiH u prethodna dva dana poduzeli su mjere prema 177 državljana visokoga migracijskoga rizika, od čega je 155 osoba odvraćeno od ilegalnoga prelaska, 18 je otkriveno neposredno nakon ilegalnoga ulaska, a četiri prilikom pokušaja ilegalnoga izlaska iz BiH.

Na osnovu Odluke ministra sigurnosti BiH policijski službenici Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH i Državne agencija za istrage i zaštitu BiH od 18. svibnja 2018. pod nadležnošću i zajedno s policijskim službenicima GPBiH nadziru državnu granicu na području Višegrada, koje je povećanim migracijskim pritiskom najugroženije u BiH.

Na području Višegrada policijski službenici su noćas (28. svibnja 2018.) u četiri slučaja spriječili ulazak 52 državljana visokoga migracijskoga rizika. Dan ranije, u sedam slučajeva spriječen je ulazak 36, a 26. svibnja 2018. godine 19 osoba. Svi migranti vratili su se na teritorij Republike Srbije.

Preusmjeravanje policijskih službenika

U skladu s Planom izvanrednoga angažiranja policijskih službenika i opreme u zonama odgovornosti jedinica GPBiH koje su izložene pojačanom migracijskom pritisku, koje se provode od listopada 2017. godine i podrazumijevaju maksimalno angažiranje raspoloživoga ljudstva i materijalno-tehničkih sredstava, iz drugih organizacijskih jedinica GPBiH preusmjereni su policijski službenici koji nadziru granicu na područjima koje pokrivaju jedinice granične policije: Zvornik, Velika Kladuša i Trebinje.

Policijski službenici Granične policije BiH u graničnom pojasu na području Bileće noćas su spriječili ilegalan ulazak 12 osoba koje su se vratile na teritorij Crne Gore. Dan ranije, na području Gacka od ilegalnoga prelaska državne granice odvraćene su tri, a na području Zvornika četiri osobe.

Na području Foče noćas je spriječen ilegalan ulazak četiri osobe, 27. svibnja 2018. odvraćena su dva migranta, a 26. svibnja 2018. u pet odvojenih slučajeva od ilegalnoga prelaska državne granice odvraćene su 23 osobe koje su se vratile u unutrašnjost Republike Srbije.

Uz navedeno, policijski službenici GPBiH 26. svibnja 2018. u blizini MGP Osoje spriječili su ilegalan izlazak iz BiH četiri državljanina Iraka.

Otkriveni ilegalni migranti u Bijeljini

Službenici JGP Bijeljina u suradnji s pripadnicima MUP-a Republike Srpske 27. svibnja 2018. otkrili su osam državljana Irana.

Na području u nadležnosti JGP Dobrljin otkrivena je jedna osoba koja je ilegalno prešla granicu. Dan ranije, pripadnici GPBiH na području Zvornika otkrili su osam državljana Irana i državljanina Pakistana.

Svi otkriveni migranti predani su pripadnicima Službe za poslove sa strancima BiH na daljnje postupanje, priopćeno je iz Granične policije BiH.

(www.jabuka.tv)


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.