Tijekom subote i nedjelje obilježava se 27. godišnjica stradanja Vukovara i Škabrnje

Cijeloga tjedna održavale su se različite manifestacije, a one koje svake godine ujedine cijelu Hrvatsku – skup o ratnoj bolnici i kolone sjećanja u Vukovaru i Škabrnji – održat se u subotu i nedjelju.

U gradovima diljem Hrvatske večeras će se paliti svijeće duž Ulica grada Vukovara. U Koloni sjećanja u Vukovaru, sudjelovat će hrvatski premijer Plenković i veći dio Vlade RH. Dio ministara odlazi u Škabrnju.

Na Memorijalnom groblju u Vukovaru izaslanstvo Vukovarsko-srijemske županije predvođeno županom Božom Galićem poklonilo se svim žrtvama grada heroja. Položili su vijence i zapalili svijeće. Žrtva palih branitelja nikada se neće zaboraviti, no potrebno je kazniti i odgovorne za nezapamćen zločin s kraja 20. stoljeća, prenosi HRT.

U sklopu obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. u organizaciji Udruge roditelja i obitelji nasilno odvedenih i zarobljenih hrvatskih branitelja Vukovarske majke i Saveza udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja, na grobove branitelja i članova njihovih obitelji pokopanih na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata položene su ruže i zapaljene svijeće.

27 godina nakon stradanja Vukovara, poručeno je, obitelji nestalih branitelja i civila zaslužuju cjelovite informacije o svojim najmilijima, a stanovnici grada heroja dostojanstven život.

U vukovarskoj bolnici u 13 sati održat će se XIV. znanstveno-stručni skup Ratna bolnica Vukovar 1991. – dr. Juraj Njavro, a u 19 sati u krugu bolnice zapaliti svijeće te moliti za sve poginule i nestale hrvatske branitelje i civile u agresiji na Vukovar 1991. godine.

(www.jabuka.tv)


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.