Thompson: Sanader mi je dao 50.000 kuna za crkvu u Čavoglavama

Pjevač Marko Perković Thompson došao je u utorak na suđenje bivšem premijeru Ivi Sanaderu u slučaju Fimi Media.

Thompson je na suđenju ponovio raniji iskaz, no kazao je i kako je sa Sanaderom razgovarao o tome hoće li ih podržati. Tada nisu nisu govorili o cijeni njegovog nastupa a kada ga je Sanader pitao može li kako pomoći Thompson je kazao da bi trebalo pomoći oko izgradnje crkve u Čavoglavama, prenosi Večernji list BiH.

Thompson je kazao kako mu je Sanader isti dan dao 50.000 kuna za crkvu. Uz to Thompson je kazao i da 2007. nije pjevao ni za jednu političku stranku. Prema optužnici dobio je 500.000 eura da ne pjeva za nikoga. Thompson je kazao i da je izmišljotina da je od Mladena Barišića uzeo novac.

Tvrdi i da Barišića ne poznaje a nije se mogao sjetiti ni da ga je vidio u Carini ili HDZ-u.

Da se danas nije pojavio na zagrebačkom Županijskom sudu, dovela bi ga policija. On se nije pojavio na ročištu prije dva mjeseca, niti je opravdao svoj nedolazak, zbog čega je naloženo njegovo privođenje. Istinitosti njegovog iskaza prigovorio je Barišić kazavši da je u tom iskazu točno samo da je Thompson bio u Carini.

U svom svjedočenju Thompson je kazao i da je morao platiti 1.2 milijuna kuna poreznog duga. Rekao je da se to odnosi na zemljište koje je s ortacima kupio u Remetama, a Porezna uprava mu nije priznala ortačke ugovore.

Govoreći o tome Thompson je kazao da je nepriznavanje ugovora neuobičajeno te je rekao da se protiv njega vodi hajka.

Kako je u Hrvatskoj izgubio sve sporove oko toga, kazao je i da se zbog toga obratio Europskom sudu za ljudska prava.

(www.jabuka.tv)

4 komentara

  • Stanovi, vile, auta, novci na računima, prijavljivano 5% zarađenog novca…
    I ti si domoljub, veliki Hrvat, a milione si oprao i ostao dužan voljenoj domovini Hrvatskoj. FUJ!!!
    Dok si bio krezav, bilo je domoljublja u tebi, nakon toga si postao gladni materijalista. Treba ti zabraniti da pjevaš domoljubne pjesme,

Komentiraj: