Thompson oslobođen: Pokličem “za dom spremni” nije poticao mržnju

Pjevač Marko Perković Thompson oslobođen je optužbe za remećenje javnog reda i mira pokličem “za dom spremni”, odlučio je sud u Slunju.

Taj poklič uvodni je dio njegove pjesme “Bojna Čavoglave”, koja je dio repertoara njegovih koncerata, pa tako i onog koji je bio predmet postupka, a održan je 8. kolovoza prošle godine u Slunju na obljetnici vojno-redarstvene akcije Oluja.

Sud je zaključio, prenosi N1 televizija, da Thompson nije poticao mržnju pokličem “za dom spremni”.

Nije dokazano da je izvođenjem pjesme okrivljenik poticao mržnju, rečeno je u obrazloženju suda.

Prekršajni postupak protiv Marka Perkovića Thompsona zbog ustaškog pokliča ‘za dom spremni’ vodio se u Stalnoj službi karlovačkog Prekršajnog suda u Slunju, no pjevač se nije odazvao ni na jedno ročište. Njegov odvjetnik Davorin Karačić u obrani je koristio originalni nosač zvuka i podatke Hrvatskog društva skladatelja kako bi dokazao da je ustaški pozdrav stih iz pjesme.

Prekršaj za koji se teretilo Thopmsona predviđa novčanu kaznu od 50 do 300 nekadašnjih njemačkih maraka, preračunato u eure, ili zatvorsku kaznu u trajanju do mjesec dana.

(www.jabuka.tv)


2 komentara

  • Ama baš svatko tko se imalo razumije u zakon morao je znati i vjerovati kako će Općinski sud za prekršaje u Slunju osloboditi Marka Perkovića Thompsona za remećenjje javnog reda i mira jer je u pjesmi”Bojna Ćavoglave”koristio bojni poklič Za Dom Spremni.Ta je pjesma nastala u vrijeme Domovinskog rata u RH i bila je pjesma izrazitog nacionalnog naboja u to vrijeme a vidmo kako je i danas i svi su je Branitelji uglas pjevali kada su išli na vojne terene i kada su se s njega vraćali. Međutim ono što je indikativno je kako se M.P.Thompsonu upravo zbog tog bojnig pokliča ZDS u zemlji koju je branio i obranio te u BiH i mnogim državama svijeta zabranjuju javni nastupi bez ikakvih dokaza i suđenja,te se na njega diže neviđena hajka gladnih i olinjalih vukova bivšeg totalitarnog sustava komunizma ili antifašizma svejedno,i to ne gladnih materijalnih dobara,već gladnih nastavka grijeha koji su učinili upravo njihovi prednici(SKJ)nad svim onima koji su uz pozdrav ZDS željeli samostalnu i suverenu RH kao što su je željeli mnogi domoljubi Hrvati i 1941 kroz NDH a bili su na svirep način mučeni i ubijeni od upravo istih ljudi zadojenih mržnjom i osvetom jer bez mržnje i osvete ti odnarođeni antihrvatski elementi ne mogu živjeti.Neka ovo oslobađajuće rješenje za M.P.Thompsona bude početak kraja tih neprijatelja samostalne i suverene RH koja počiva na 2/temelja:Na svetoj i Apostolskoj crkvi u Hrvata i Svetom Domovinskom ratu u kojima nema mjesta konstruktorima antihrvatske politike i neprijateljima:ZA DOM SPREMNI!

  • Zanimljiv i čitak komentar od Anonimno! Znači sad i uvijek u Hrvatskoj se može slobodno ZA DOM SPREMNI, pa nastaviš pivat U Zagori na izvoru rijeke Čikoleeee! Još niko nije osuđen ZA DOM SPREMNI!, to Pupavac, Mrak,Vesna Pušić, Štromar,Mesić pokušavaju ali neće uspjeti! Što sud ne gonja one što su pobili u zasjedi 12 redarstvenika, po tome se vidi da u Hrvatskoj UDBA vedri i oblači! Prčim im mater svima ako ovo čitaju!

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.