Test ljetnih tekućina za vjetrobran: Cijena ne čini presudnu razliku

Tekućine za pranje vjetrobrana nude se po cijenama koje se enormno razlikuju, a koliko se razlikuju u učinkovitosti pokazao je test njemačkog Auto Bilda.

Kad su ljetne tekućine u pitanju, cijena nije mjerilo kvalitete, pokazuje test koji je proveo njemački magazin nad deset tekućina s tržišta. Cijena im je doista raznolika i kreće se od minimalnih 1.99 eura za pet litara tekućine W5 u Lidlu pa sve do 18.99 eura, koliko istu količinu naplaćuje Aral. Prevedeno, radi se o tekućinama čije se cijene po litri kreću od 0.4 do čak 3.8 eura.

Zanimljivo, pet je tekućina postiglo ocjenu dobar, a među njima je očekivano najskuplja tekućina, ali i ona najjeftinija.

Apsolutni pobjednik je Sonax Xtreme, jedini proizvod s ocjenom vrlo dobar (93/100 bodova), te kao takav sredstvo koje se najbolje nosi sa svim tipovima nečistoća karakterističnim za vjetrobranske površine. Iza Sonaxa slijede osjetno jeftiniji Robby Rob i OMV Caristal koji su lošiji tek po pitanju uklanjanja ostataka insekata s površine.

Konačno, četvrti je najskuplji Aral, baš kao i drugi najjeftiniji proizvod – Ernst Scheibenklar. Već idući je Lidlov W5 na 6. mjestu. Svi ostali su postigli nižu ocjenu.

Cjelokupan test možete naći OVDJE.

(www.jabuka.tv)Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.