Test brzine: Samsung Galaxy S8 vs iPhone 7 Plus

Teško je ili nemoguće procijeniti na objektivan način koji je uređaj brži; Samsung Galaxy S8 ili iPhone 7 Plus. A ta će borba, Samsung vs Apple i obrnuto, vrlo vjerojatno trajati toliko dugo koliko će trajati same kompanije i toliko dugo koliko će proizvoditi pametne telefone.

Vojska zaljubljenika u Samsung ili Apple nikada, ali nikada neće priznati da je konkurencija bolja, “sljepilo” i štovanje “brand kulta” vrlo često je najveća prepreka objektivnosti, prenosi zimo.dnevnik.hr. Ali, zato postoje entuzijasti koji se potrude na koliko god je to moguće objektivan način komparirati dva ili više uređaja u stvarnom svijetu. Jedan od takvih je i autor ovog videa, pritom moramo napomenuti da vas naziv kanala ne smije nikako zavarati, jer iako je riječ o YouTube kanalu posvećenom uglavnom Appleovim uređajima, čini nam se da je objektivnost u prvom planu.

Uostalom, autor je, kada je to bilo potrebno, s pravom “poderao” razne Appleove uređaje, javno obznanivši da je pojedini uređaj iz Samsunga bolji.

Je li ovaj test “korektan i pravedan”, pitat će se mnogi, neovisno o tome s koje strane “brvna” se nalaze? Možda i nije, ali nam se čini da se radi o testu prikazuje dva vrhunska uređaja u realnom svijetu, jer su korištene aplikacije i testovi koje će većina korisnika prakticirati.

Možda bi trebalo pričekati novi model iPhonea, jer aktualni, korišten u testu, predstavljen prošle jeseni (bez obzira što je riječ o “Red iPhone” modelu dok je Samsung Galaxy S8 predstavljen nedavno. No, nije bitno, pogledajte video, saznajte koji se smartphone brže pali i učitava OS, koje su aplikacije brže, je li Samsung ili Apple bolje optimizirao web preglednike, što je s eksportiranjem video materijala u 4K rezoluciji…

(www.jabuka.tv)
Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.