Tesla sada vrijedi više nego Toyota, Disney i Coca-Cola

Tesla, kompanija Elona Muska koja se bavi proizvodnjom automobila, popela se na vrh liste najvrjednijih proizvođača u 2020. godini.

Tako je prestigla Toyotu po tržišnoj vrijednosti te postala najvrjedniji proizvođač automobila u svijetu. Odmah na drugom mjestu je Toyota, dok je od Volkswagena Tesla vrjednija više nego duplo.

Toyota je nakratko bila na prvom mjestu, ali najnoviji podaci pokazuju da je Elon Musk ponovno preuzeo vrh. Tržišna vrijednost Tesle sada iznosi oko 207,6 milijardi američkih dolara, što je za nekoliko milijardi više nego Toyota.

Tesla je također vrjednija od Coca-Cole, Disneyja, Cisca, Mercka i Exxon Mobila.

U proteklih godinu dana dionice Tesle porasle su za gotovo 350 posto, dostigavši procijenjenu vrijednost veću za sedam puta nego lani u isto vrijeme. Mnogi još uvijek Muskovu kompaniju smatraju precijenjenom, s obzirom na isporučene količine automobila u svijetu.

Mnogi smatraju Teslu tehnološkom kompanijom, a ne automobilskom. U proteklih 12 mjeseci, zaključno s 31. ožujka 2020. godine, Tesla je isporučila nešto manje od 400.000 električnih vozila u cijelome svijetu, prenosi Index.

Sada postoji svega 19 kompanija na njujorškoj burzi koje su vrjednije od Tesle.

(Hina)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.