Teška prometna nesreća kod Ljubuškog, jedna osoba poginula

Danas u 14:50 h, u mjestu Cerno, općina Ljubuški, dogodila se teška prometna nesreća u kojoj je jedna osoba smrtno stradala, i u kojoj su dvije osobe zadobile tjelesne ozljede za sada neutvrđenog stupnja.

Očevid su izvršili dežurni županijski tužitelj i policijski službenici PU Ljubuški, a očevidom je utvrđeno slijedeće:

U nesreći su sudjelovala dva motorna vozila – motorno vozilo marke Audi, BH registarskih oznaka, koje se regionalnom cestom R-424 kretalo iz smjera Ljubuškog u smjeru Čitluka, a kojim je upravljao N. K. (40) iz Olova, i motorno vozilo marke Mercedes, BH registarskih oznaka, koje se navedenom cestom kretalo iz smjera Čitluka u smjeru Ljubuškog, a kojim je upravljao M. M. (25) iz Gornjih Radišića, općina Ljubuški.

Također, utvrđeno je da je vozač Audija, iz za sada neutvrđenih razloga, izgubio kontrolu nad vozilom nakon čega je isto prešlo u lijevi kolnički trak, te se sudarilo s vozilom marke Mercedes koje se kretalo iz smjera Čitluka.

U nesreći je vozač Audija zadobio teške i po život opasne ozljede od kojih je ubrzo podlegao, a vozač Mercedesa M. M. (25), kao i suvozačica u Mercedesu M. Š. (23) iz Radišića, zadobili su tjelesne ozljede za sada neutvrđenog stupnja, te su vozilom Hitne pomoći Doma zdravlja Ljubuški prevezeni u SKB Mostar.

Po nalogu županijskog tužitelja izvršit će se obdukcija tijela smrtno stradalog N. K. (40), priopćeno je iz MUP-a ŽZH.