Terorist iz BiH priznao krivnju za ratovanje na strani ISIL-a

Optuženi Armen Dželko iz Sarajeva, bh. državljanin koji je lani deportiran iz Sirije u BiH, u srijedu ujutro je u nazočnosti odvjetnika u potpunosti priznao krivnju za kazneno djelo za koje ga tereti optužnica Tužiteljstva BiH.

Optuženi je priznao krivnju za odlazak na područje Sirije, gdje se pridružio paravojnim formacijama koje su djelovale u okviru struktura tzv. Islamske države (ISIL), koja je odlukom Vijeća sigurnosti UN-a proglašena terorističkom organizacijom.

Optuženi je priznao krivnju za kazneno djelo organiziranje terorističke skupine iz članka 202d. stav 2. KZ-a BiH, a sve u vezi s kaznenim djelom terorizam iz članka 201. istog Zakona, piše Dnevni avaz.

U skladu s priznanjem, za optuženog je predložena kazna zatvora u trajanju od 3 godine i 6 mjeseci.

Sporazumnim priznanjem krivnje optuženi se odrekao prava na suđenje i prava na žalbu na presudu koju mu izrekne Sud BiH.

(www.jabuka.tv)


8 komentara

  • Namjerno ne želite napisat da te ISIL-ovce instrumentalizuje hrvatsko obavještajno podzemlje pro-ruskih frakcija udbe povezano s Čolakom, Bandićem i Krešićem koji želi preko njih izazvati pomutnju među Muslimanima, krizu i u krajnjoj potrebi sukobe kojim bi opravdali srpsku i hrvatsku politiku razbijanja države, a čime su obe strane na liniji s Rusijom koja ih koristi kako bi zaustavila širenje NATO saveza.

    Samo su izgubili s CIK-om, s pokušajima blokade parlamenta i ponavljanja ukrajinskog scenarija. Kako su Rusi preko vojnika obučenih u turiste stekli uslove za aneksiju Krima, tako su pokušali ubaciti vojsku i policiju kod krinkom humanitarne pomoći zbog korone u Mostaru pa su razotkriveni. Kako su Rusi instalirali glumca Zelenskog koji veze nema s politikom, tako su pokušali instalirati pjevača Škoru, ali je Plenković pametno odigrao s manjinama pa neće formirat parlament itd itd itd.

  • Doce nas ovakvi glave ali na kraju i one sto su ih financirali, zene ce zamotati, morati ce u dzamiju htjeli ili ne, dobit ce organizatori slobodu kakvu zasluzuju. Nasima bi se vec trebao upaliti alarm dok ne bude kasno. Emigranata valjda 10000 ali nitko ne zna tocan broj, prisila od svjetskih hostaplera da se moraju vratiti u Bosnu, nesto se kuha. Treba zastititi Hrvate u Bosni hitno dok na Hercegovinu nece smjeti udarit

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.