Teniski centar na kojem se igra US Open pretvara se u bolnicu – Jabuka.tv

Teniski centar na kojem se igra US Open pretvara se u bolnicu

Dio teniskog centra Billie Jean King će se u utorak prenamijeniti u privremenu bolnicu sa 350 kreveta, objavio je Američki teniski savez (USTA).

Chris Widmaier glasnogovornik Američke teniske federacije je objavio kako će se zatvoreni dio Centra, na kojem se igra jedan od četiri Grand Slam turnira U.S. Open, početi pretvarati u prihvatilište za oboljele od utorka s obzirom da koronavirus u New Yorku iscrpljuje sve resurse.

Tu smo da pomognemo, nema drugog puta, izjavio je Widmaier i dodao: New York je naš dom, svi smo u ovome.

Krizni stožer New Yorka (NYCEM) je obavijestio USTA o svojim planovima u ponedjeljak, nakon što ga je ranije obavjestio da teniski centar može biti prenamijenjen za pomoćnu medicinsku njegu.

Centar će vjerojatno okupljati pacijente koji nemaju Covid-19, ali ćemo procjenivati prema potrebi, rekao je glasnogovornik NYCEM-a Omar Bourne, dodajući kako grad trenutačno radi na identificiranju prostora koji mogu biti korišteni za proširenje bolničkih kapaciteta.

Vijest o prenamjeni Flushing Meadowsa uslijedila je dan nakon što je New York počeo gradnju poljske bolnice sa 68 kreveta u Central Parku dok se grad bori sa sve većim brojem oboljelih.

(Hina)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.