Tenisice Air Jordan mogle bi postići novi rekord na dražbi obuće

Jedanaest pari Nikeovih tenisica koje je nosila legenda NBA-a Michael Jordan od četvrtka su na dražbi, a među njima je par koji bi mogao postaviti nove aukcijske rekorde te tenisice s utakmice protiv Hrvatske.

Zvijezda dražbe je par Air Jordan 1 High koji je sportska megazvijezda nosila tijekom egzibicijske utakmice 1985. u Italiji kad je zakucao loptu tako snažno da se razbila staklena tabla koša u tisuću komadića.

Komadić stakla još je u potplati lijeve tenisice.

To je bio trenutak za pamćenje u povijesti sporta, kazala je Caitlin Donovan iz dražbovne kuće Christie’s koja organizira prodaju.

Crveno, bijelo-crne tenisice koje imaju i Jordanov potpis prema procjenama mogle bi se prodati za 650.000 do 850.000 dolara.

Dosadašnji rekord za sportsku obuću drži par tenisica Air Jordan koje su u Sotheby’su u svibnju prodane za 560.000 dolara.

Par Air Jordan 7 Olympic u kojima je Jordan došao do zlata na finalnoj utakmici protiv Hrvatske na Olimpijskim igrama u Barceloni 1992., prema očekivanjima dražbovne kuće, trebao bi postići cijenu od 50.000 do 70.000 dolara, prenijela je Hina.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.