Temperature će još rasti, u Hercegovini moguća pojava tropskih noći

Natprosječno toplo vrijeme započelo je početkom druge polovice lipnja, a bit će i nastavljeno.

Ipak u Bosni sljedećih dana neće se moći izdvojiti sasvim suh dan. Iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) najmanje padalina prognoziraju za četvrtak, a nešto više za utorak i srijedu.

Padaline će biti u vidu popodnevnih kratkih pljuskova, a nije isključena ni mogućnost lokalnih nepogoda. Visoke temperature zraka, naručito u drugom dijelu tjedna, mnogima bi mogle izazvati izvjesne zdravstvene poteškoće.

Na jugu Hercegovine i u sjevernoj Bosni moguća je pojava i tropskih noći (kada temperatura zraka tijekom noći ne pada ispod 20 °C). Minimalne jutarnje temperature zraka varirat će od 14 do 20 stupnjeva u Bosni, na jugu zemlje do 23 stupnja Celzijeva. Najviše dnevne temperature između 27 i 32, na jugu zemlje do 36 stupnjeva Celzijevih.

Stabilno, sunčano i natprosječno toplo na prostoru Bosne i Hercegovine prognozirano je i za razdoblje od 27. lipnja do kraja prognoznog razdoblja. Prema raspoloživim sinoptičkim podacima, očekuju se još veće temperature zraka.

Maksimalne temperature mogle bi dosezati i do 40 stupnjeva Celzijevih, a pojava tropskih noći nije isključena ni u središnjim područjima Bosne. Minimalne temperature zraka bit će u rasponu od 17 i 22 stupnja u Bosni, do 24 stupnja Celzijeva u Hercegovini. Maksimalne dnevne temperature varirat će između 32 i 37 stupnjeva u Bosni, do 40 u Hercegovini, navode iz FHMZ u prognozi vremena za razdoblje do 4. srpnja.

Toplinski val zahvatit će i BiH

(www.jabuka.tv)

2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.