Tegeltija: Svjestan sam odgovornosti prema građanima i spreman sam osigurati reforme

Zoran Tegeltija, mandatar za novi saziv Vijeća ministara, u svom obraćanju zastupnicima Zastupničkog doma kazao je da će kao budući predsjedatelj Vijeća ministara BiH prvenstveno biti posvećen vladavini prava i vrijednostima na kojima počivaju suvremene demokracije svijeta.

Svjestan sam odgovornosti prema građanima i spreman sam da osiguramo reforme, koje će biti usmjerene na svakodnevno rješavanje pitanja građana i zasnovane na vladavini prava. Spreman sam pokazati spremnost da buduće Vijeće ministara može provesti reformske procese koji će omogućiti put BiH ka Europskoj uniji, kazao je Tegelltija, piše Avaz.

Donošenje proračuna jedan je od prioriteta budućeg Vijeća ministara, kazao je Tegeltija.

Socijalni i sigurnosni izazovi s kojima s suočavaju građani i zemlja, ekonomija, reforma javna uprave, vladavina prava, europski put, migrantsk kriza, izbjeglice, mladi, žene i ostale kategorije društva, bit će ključna pitanja kojima će se baviti Vijeće ministara BiH, kazao je Tegeltija.

Nakon što budući predsjedatelj iznese kompletan ekspoze svog budućeg rada, Zastupnici će glasovati o prijedlogu njegovog imenovanja.

Prije nego što je Denis Zvizdić, predsjedatelj Doma pročitao dnevni red zastupnici su se izjašnjavali o prigovoru zastupnika Damira Arnauta da u dvorani nema članova Predsjedništva BiH kao predlagača, iako je, kako navodi, po Poslovniku sjednici dužan nazočiti barem jedan od predlagača.

Zvizdić je dao na glasovanje da se rasprava o ovom pitanju nastavi bez nazočnosti članova Predsjendištva BiH koji su na službenom putu u Sloveniji koja je usvojena te je sjednica nastavljena bez predstavnika predlagača.

(www.jabuka.tv)

 

 


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.