Talijanska policija namamila u klopku korisnike ilegalnih IPTV servisa

Nova akcija talijanskih vlasti pokazuje kako se oko prava na distribuciju televizijskog sadržaja zaista ne šale.

Naime, njihova policija i financijska policija prošloga su tjedna organizirali veliku akciju hvatanja IPTV pirata u kojoj su zaplijenili ili blokirali preko 500 domena, 150 web stranica, 40 Telegram kanala i preko 300 komada opreme – sve namijenjeno ilegalnom IPTV streamingu.

Lažni jeftini servisi kao mamac

No, tu nisu stali. U očekivanju atraktivnog posljednjeg kola tamošnje nogometne prve lige, Serie A, kao i prošlotjednog finala Konferencijske lige, posebna ekipa financijske policije izradila je vlastite “usluge IPTV-a“.

Registrirali su stotine imena i webova te ih počeli oglašavati kroz Telegram grupe, neke i s preko 20 tisuća korisnika – sve u želji da namame korisnike na piratluk, piše Bug.hr.

Nudili su im sve redovne zemaljske TV kanale te navedene sportske sadržaje, po cijeni od samo 6 eura. Za tu cijenu, oglašavali su policajci, korisnici će dobiti pristup brojnim TV kanalima na svojim mobitelima, tabletima, televizorima ili računalima.

Naravno, ove usluge nisu nudili, već su sve zainteresirane odmah preusmjerili na stranice koje su ih obavijestile o tome da je riječ o ilegalnoj praksi. Naravno, bili su u stanju i pratiti korisnike, njih oko 6.500, koji su imali namjeru pretplatiti se na ovakav IPTV servis. Za sada nije objavljeno kakve kazne čekaju ove “pirate u pokušaju”.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.