Tajni stan na vrhu Eiffelova tornja s najboljim pogledom na Pariz

Na najvišem katu 300 metara visokog Eiffelova tornja postoji stan koji je dizajnirao Gustave Eiffel. Napravljen je neposredno nakon otvaranja ovoga simbola Pariza za Svjetski sajam 1889. godine, a isprva za njega nitko nije znao. 

Sastoji se od dvije sobe, kuhinje, kupaonice i dnevne sobe, a ponosi se spektakularnim pogledom na glavni grad Francuske. Stan je ispunjen drvenim namještajem, a zidovi su prekriveni tapetama s decentnim uzorkom te uljanim slikama.

Zbog zapanjujućeg pogleda na Pariz, ali i popularnosti samog tornja Gustavu su mnogi imućni Francuzi nudili bogatstvo kako bi im dopustio prenoćiiti u tome stanu. No on to nije želio. Slavni arhitekt koristio ga je za osobne potrebe, a povremeno bi u njemu ugostio uvažene goste poput poznatih izumitelja, piše Punkufer.hr.

Danas ovu privilegiju imaju svi turisti koji uplate razgled najvišeg trećeg dijela Eiffleova tornja. Od 2015. godine stan je pretvoren u minimuzej u koji se može nakratko virnuti tijekom razgleda.

Posjetitelji mogu vidjeti originalni namještaj s kraja 19. stoljeća, stare knjige, ali i voštane lutke Gustava Eiffela, njegove kćeri Claire te velikog prijatelja Thomasa Edisona.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.