Tajani se ispričao zbog izjave o Dalmaciji i Istri

Predsjednik Europskog parlamenta Antonio Tajani u srijedu se nakon susreta s hrvatskim i slovenskim zastupnicima Europske pučke stranke ispričao i izrazio duboko žaljenje zbog svojih izjava prigodom Dana sjećanja u Basovizzi, piše HRT.

Predsjednik Europskog parlamenta Antonio Tajani razgovarao je sa hrvatskim i slovenskim zastupnicima EP-a iz redova Europske pučke stranke (EPP) koji su u pismu od njega tražili ispriku i povlačenje izjave iz Basovizze o “talijanskoj Istri i Talijanskoj Dalmaciji”.

Iskreno žalim i ispričavam se jer sam u svojoj izjavi koristio riječi koje su uvrijedile vaše sugrađane i koje su se protumačile u formi teritorijalnih pretenzija. Uvjeravam vas, to mi nije bila namjera, niti je takvo moje mišljenje o toj temi. Moja poruka vezano za Istru i Dalmaciju upućena je Istrijanima i Dalmatincima, njihovoj djeci i unucima koji su bili nazočni na obilježavanju Dana sjećanja u Basovizzi, stoji u Tajanijevoj izjavi nakon sastanka.

Svi totalitarni režimi zaslužuju osudu i sve žrtve fašizma, nacizma i komunizma moraju se tretirati s jednakim poštovanjem, zaključio je Tajani.

(www.jabuka.tv)


5 komentara

  • TAJANI JE TO REKA , DIGLA SE HRVACKA CILA, PLEMKI, DUBRA, MA KO NIJE! SAMO DA SE ISPRICA! ON JE TO URADIO! A UVRIDE OD SRBA I NJIJOVE VLADE, VJERSKI VODJA PRIVATILI! ZASTO SE NISTE DIGLI NA NOGE ?? TRAZITE ISPIRKU OD NJI!!

    • Haha sta se Plenki digao? Ne dize mu se ni da ne kazem sta, a ne glas. Usutio se kao pi**a, prije godinu dana ga nazvao dobrim prijateljem, pripadaju istom rodu stranaka doslovno, sestrinske stranke, ni ”a” nisi cuo od Plenkija o ovome. P.S. Pr**o te Plenki i adezej.

  • „ nebitno“ : ja tebe ne putam sta si ti cuo i vidio na vjestim!! A ja tebi ne bi reka p.. te plemki, jer to bi meni bilo ponizenje!!!

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.